Цацаров за убийството на журналистката: Извършените действия са изключително брутални и жестоки (обновена)

  • 08 октомври 2018 14:53

  • 6387
  • 4
Цацаров за убийството на журналистката: Извършените действия са изключително брутални и жестоки (обновена)
© Булфото

Едно е ясно - извършените действия са изключително брутални и изключително жестоки. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в по повод убийството на телевизионната водеща в Русе.

Приели сме, че не изключваме нито една от версиите. Не изключваме нито версия, свързана със случайно посегателство, нито версия, свързана с планирано посегателство, посочи той и допълни, че е мобилизиран целият експертен капацитет на МВР.

Направен е анализ на всичко, което до момента е извършено от колегите от полицията в Русе и от Окръжната прокуратура. На база на този анализ са планирани всички действия по разследването, които предстои да бъдат извършени във всички възможни насоки, осигуряващи доказването на всички възможни версии. Нашата задача беше от една страна е анализ на всичко направено до момента. От друга с колегите от Русе да планираме какво предстои да се прави. От трета страна да окажем необходимата логистична помощ с оглед осигуряване на експертизи и данни като доказателства, които следва да бъдат изискани, каза още главният прокурор, цитиран от "Фокус".

Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата ѝ като журналист или с оглед тематика на предаванията ѝ е определящата версия. Напредъкът от вчера е свързан най-малко с резултатите от ДНК експертизата, както и с резултати от други експертизи. Нека на този етап бъдем пестеливи, не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа, каза още Цацаров.

Блокиран е паричен превод в евро, който граничи с размера на 14 млн. евро, коментира той сигнала на вицепремиера Томислав Дончев за злоупотреби при усвояването на средства от европейски фондове. Проверката е прераснала в досъдебно производство. Това, което мога да кажа е, че по отношение на нея и в рамките ѝ със съдействието на ДАНС са извършени и действия по реда на Закона за мерките срещу изпиране на пари. Тези действия са довели и до запор на изключително крупна сума пари и блокиране на превод. По сигнала се работи изключително интензивно. Действията на ДАНС продължават и обхващат всички физически и юридически лица, независимо дали са търговци или сдружения с идеална цел, които фигурират в сигнала. В рамките на сигнала е извършен и съответен анализ. Подадена е оперативна информация от ДАНС. В резултат на тази информация СГС е упражнил правомощията си по Закона за мерките срещу изпиране на пари, разкри Цацаров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6387 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.10.08 | 19:02

4
Абе роби скапани живота ви във България не струва нищо даже ромите са по ценни.
Пич

2018.10.08 | 17:50

3
Намери убиеца овчар грозен кво мънкаш само
Цацаров

2018.10.08 | 16:39

2
Не е проблем, закона го позволява да има разчистване на сметки

2018.10.08 | 16:26

1
Седесарсккото МВР не можа да разкрие нито едно убийство, обвини невинни.

Добави коментар

Водещи новини