Младен Маринов: Задържаните за взрива на банкомат молдовци са били изключително добре подготвени

  • 28 септември 2018 17:31

  • 5992
  • 0
Младен Маринов: Задържаните за взрива на банкомат молдовци са били изключително добре подготвени
© МВР

Молдовци са разбили банкомата в Стара Загора.

Това потвърди министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. Откраднатата сума е близо 60 хил. лв. Според полицаите те са били изключително добре подготвени, което показва, че имат подобна практика и в миналото си. Установено е, че задържаните са имали и логистика на територията на страната ни. Задържаните са на около 30 години, единият от тях пребивавал по-дълго в страната ни, другите често са пътували до Молдова и са се връщали тук. Два дни преди престъплението те са влезли в страната ни. В тях и в автомобила, с който са се придвижвали, са открити откраднатите пари. Една част от тях молдовците обърнали в евро. Колата е с българска регистрация, не е открадната, в момента се издирва собственикът й.

Вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, информира, че по линия на международния обмен се установява съпричастността на задържаните за други подобни престъпления на територията на други държави. Търси се и връзка на задържаните с взривния преди около месец банкомат в Казанлък. Това е втори случай, в който молдовци взривяват банкомат у нас.

Мъжете са задържани за 72 часа. Предстои да им бъде повдигната мярка за неотклонение задържане под стража. По думите на министъра сумата, която е задигната е възстановена почти напълно, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5992 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини