Легла заменят наровете в арестите

  • 15 октомври 2018 16:44

  • 4280
  • 0
Легла заменят наровете в арестите
© gettyimages

Промени в инструкцията на МВР за реда за задържане и оборудването на помещенията за настаняване, предложени от вътрешния министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и пуснати за обществено обсъждане, предвиждат да се премахнат дървените нарове от арестите в страната. В мотивите за поправките е записано, че тези предписания трябва да влязат в сила от 1-ви юли 2019 година. Целта е да се осигурят нормални условия на живот на арестантите, както и да се гарантират човешките им права.

Инструкцията предвижда арестите да са подсигурени с място за почивка – нар или легло.

С промените се предлага възможността за слагане на нарове изцяло да отпадне. За набавянето на легла във всички арести в страната обаче вероятно ще се наложи осигуряването на допълнителни финансови средства, се посочва в мотивите, без обаче да се уточни дали са правени разчети колко ще трябва да похарчи МВР за тази цел.

"Вероятно ще са необходими финансови средства за осигуряване на леглова база вместо нарове, а ако се наложи и за преустройство или реконструкция на помещенията за настаняване на задържани лица", е записано още в мотивите към предложението за промени на инструкцията на МВР.

Премахването на наровете и замяната им с легла се предприема по препоръка на омбудсмана на Република България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.


 

Мая Йорданова
4280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини