Във фабриките на Миню Стайков са открити особено тежки нарушения

  • 22 септември 2018 19:24

  • 10966
  • 4
Във фабриките на Миню Стайков са открити особено тежки нарушения
© Булфото/архив

Писмени заповеди за запечатването на трите фабрики и данъчните складове на "Винпром Карнобат" са предоставени на членове на Управителния съвет на фирмата. Това каза пред журналисти в Карнобат директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов, цитиран от БТА.

Той информира, че с писмена заповед са извършени оперативни действия по митнически контрол на складове на територията на карнобатските села Церковски и село Венец.

В резултат на проверките по спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения, а за някои от тях има данни за извършени престъпления, за което е сезирана съответната компетентна институция, добави Стефанов. Той поясни, че за действията на митническите служители за всяка проверка във всеки един склад има протоколи.

Проверките се извършват в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите. Там са изложени ясни констатации и факти за нарушенията. Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата. Стефанов поясни, че в резултат на нарушенията се наложило запечатването на обектите в срок от 48 часа. Всички тези действията на митническата администрация са обжалваеми по съответния ред.

Даден е достъп на технически лица да имат постоянно присъствие за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване да влиза безпрепятствено в завода.

Последвайте канала на

Владимир Василев
10966 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.23 | 02:33

4
Ще се ебeм ли?

2018.09.22 | 21:43

3
Ало Ваньо!!!!?
Бенчо Бенчев

2018.09.22 | 19:44

1
С Миню Стайков се знаем отдавна. И двамата работихме за червената идея и развивахме благотворителна дейност. Той раздаваше евтин спирт на народа... А аз и моят асистент, Митю Очите, поддържахме духа на народа с импорта на бяла паста от Турция и Колумбия! Както и дарявахме пари на БКП/БСП.

2018.09.22 | 19:54

2
марешки давал евтини лексотанчета, че било законно

Добави коментар

Водещи новини