Редица нарушения са открити при проверка на пункт за годишни технически прегледи в София

  • 12 октомври 2018 11:49

  • 2124
  • 0
Редица нарушения са открити при проверка на пункт за годишни технически прегледи в София
© Булфото (архив)

При проверка на пункт за годишни технически прегледи в София бяха открити редица нарушения. Специализираната проверка е осъществена вчера и в нея са участвали служители на отдел „Икономическа полиция“ на ГДНП, представители на Националната агенция за приходите и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, съобщават от пресцентъра на МВР.

Провереното дружество е регистрирано по Закона за ДДС, като за календарната 2017 година от дейности, свързани с технически прегледи, е отчело пред НАП оборот, който не кореспондира с броя на преминалите на технически преглед.

При инспекцията е установено, че издадените касови бележки не отговарят на броя на преминалите на преглед моторни превозни средства. Само за времето от 1 до 6 октомври т.г. през пункта за преглед са преминали 55 моторни превозни средства, а издадените за периода касови бележки са 21.

Констатирано е още, че газанализаторът на дружеството не работи в норми, а системата за мерене на димните газове се манипулира като датчикът не се поставя на правилното място за точно измерване.

Работата по изясняване и установяване на нарушенията продължава.

Мая Йорданова
2124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини