МВР с подробности за катастрофата с бащата на президента (видео)

  • 07 септември 2018 12:48

  • 17710
  • 33
МВР с подробности за катастрофата с бащата на президента (видео)
©

Има подмяна на фактическата ситуация. Не са предприети нужните действия, за да се документира всичко.

Така от МВР коментираха случая с бащата на президента Румен Радев.

Георги Радев бе участник в катастрофа с триколка, която стана на кръгово в Харманли. Заради инцидента един служител на реда бе дисциплинарно уволнен.

По случая вече е извършена проверка. В МВР е постъпил сигнал за неправомерни действия. Инцидентът се случи през август, а Комисията е приела сигнала за основателен.

„Не се потвърждава твърдението, че участниците не са проверени за алкохол“, заяви инспектор Росен Рабчев.

Комисията установила, че при обработката на данните същото длъжностното лице не е предприело всички необходими мерки по обезопасяване на местопроизшествието.

Самото кръстовище е сигнализирано с пътни знаци. Движещите се в него са с предимство.

В 09:38 часа се реализира ПТП-то. Водачът на возилото навлиза в кръстовището и вече е с предимство пред влизащия. Две минути след това пристигат първите служители на МВР.

Започват да разговарят с потърпевшите, но не предприемат мерки да обезопасят самото местопроизшествие. След една минута пристигат колегите им от Пътна полиция. Но движението по пътя все още си върви. Пристига екип на Спешна медицинска помощ.

„Цялото движение е прекратено в този момент и отново нарушение на полицейските служители е, че не регулират кръстовището“, обясни още гл. инспектор Росен Рапчев.

Чак в 10:02 часа служителите предприемат действия за поставяне на конуси. След това всички полицаи излизат от мястото на кръстовището и автомобилите остават на него. Нито един полицай обаче не се навърта около тях.

В 10:49 часа полицейски екип се връща отново на мястото, при което предприемат мерки за снимане и допълнителни разпити на участниците.

В 10:53 часа на място пристига гражданин, който всички полицаи характеризират като бившия кмет на Харманли. Около 11 часа вече са събрани всички данни.

„Най-големият проблем е, че при толкова много свидетели полицейските служители не са оказали необходимата възможност да приведат такива“, обясни служителят на реда.

По думите му не деклариран натиск върху служителите при обясненията им за случая.

„Реално ние установихме, че той (бел. ред. уволненият полицай) не се е позовал на това да прегледа видеозаписите и да разпита свидетелите“, посочи още гл. инспектор Росен Рапчев.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
17710 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
фифи

2018.09.08 | 17:18

33
Тия триколки и въобще колоездачите станаха много нахални!! Движат се навсякъде където им падне!! За тях няма абсолютно никакви правила, нито закони!! Ел. триколката е МПС, но на практика е велосипед, защото нито има номер, нито водачът й е длъжен да има книжка за правоуправление. А щом е колело, трябва да се движи или по вело алея, или плътно вдясно на шосето! А не вляво!! И да пресича на пешеходни пътеки пеша, слязъл от колелото! Катаджията правилно е глобил триколката, защото не се е огледал и с бясна скорост се е забил във вратата на мерцедеса! От видеото обаче се вижда, че мерцедеса с бащата на президента не е спрял на кръговото, за което и той е трябвало да бъде наказан! Но катаджията явно не е гледал видеото, а е разрешил случая според това което е видял на място! А голямото раздухване на случая в медиите е чисто политическо! С цел да се понижи рейтинга на Президента и на БСП!

2018.09.07 | 18:18

27
Спесиалиста по всички въпроси глупакът Радоев !!!! ХА ХА ХА
Vuzmezdie

2018.09.08 | 15:47

32
Туй дето си написал "Спесиалиста..." може би трябва да е Специалиста, но толкоз си можеш!
Нов казус. Като няма гражданска кой ти плаща щетит

2018.09.07 | 14:34

6
Удря ви някаква тротинетка по улицата и човек, който не познава правилата за движение започва да ръкомаха. Оказва се, че той няма нито книжка, нито регистрация.
Кой ще ви изплати тогава щетите по врата, бронята или счупените фарове, след като тротинетката няма ГРАЖДАНСКА?
Vuzmezdie

2018.09.08 | 11:13

31
Ама ти ли си онзи, който ще налага кой да се обажда или не бе, майсторе? С какво образование съм изобщо не е твоя работа и тук въпроса е риторичен.Каква дискусия водиш, като има задължителни правила по ЗДвП и те са задължителни за всички участници в движението.Народа е казал - криво седи, право съди!

2018.09.07 | 16:30

23
Бе ти хубаво се обаждаш ама въпросът ми е риторичен. Отговорът е любопитен. Цели се да провокира дискусия, но ти нали не знаеш нищо.
Сега един истински въпрос. Ти с основно образование ли си или са ти подарили и средното? Защото наскоро имаше точно дискусия за вдигане на гражданската. И то двойно почти.
Аз лично няма да плащам по-висока гражданска за да пълним фонда, сульо и пульо без гражданска и гтп, да вилнее по улиците. А има много вече такива.
Vuzmezdie

2018.09.07 | 14:57

10
Обаждам се защото знам бе отворко - ако на местото на триколката е велосипед ще му търсиш гражданската ли.Има практика в такива случаи отдавна измислени?

2018.09.07 | 14:53

8
Какво се обаждаш като и ти не знаеш бе? Ходи ти при адвокат като не знаеш.
Законът се тълкува по точен и ясен начин. Длъжен си да имаш гражданска за да се изплати обезщетение при ПТП.

Vuzmezdie

2018.09.07 | 14:47

7
За правна помощ и разяснения има адвокати, ще си платиш и ще ти обяснят.Решение има на казуса, но не е тук мястото да питаш, по-скоро се опитваш да оневиниш виновния Тейко!

2018.09.07 | 19:09

30
АКТИВНО МИЛИЦИОНЕРСКО МЕРОПРИЯТИЕ НА ПРОСТИЯ ФИЗКУЛТУРНИК,НО НЕЩО НЕ МУ СЕ ПОЛУЧИ.ЩЕ КАЖЕШ,ЧЕ МУ СЕ ИСКАШЕ ЧОВЕКА С ТРИКОЛКАТА ДА БЕШЕ ЗАГИНАЛ.НО ЧОВЕКА СИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И ЦЕЦКО ГАЗ ПИКАЕ.

2018.09.07 | 18:27

29
Това е дело само на физкултурника да окепазят президента за високия му рейтинг !!За това толкова много се раздуха случая !!!!!!
дядо Тричко

2018.09.07 | 18:22

28
Шайката хвърли кукичката и баламурниците се хванаха !!!!!! Нищо ново
Някой си

2018.09.07 | 15:13

13
Подмяната на фактическата обстановка я правят в момента, има Закон за движението по пътищата и СЪД, компетентност в случая има Българския съд, а не МВР.....
МВР може да наказва само административно, но по казуси касаещи закона и нарушаването му в Република България се произнася Българския съд, не Цветанът на мисълта чрез слугинажа си в МВР!
Ако съм на мястото на Президента тия ще ги съдя за клевета и за уронване на престижа на Президентската институция!

2018.09.07 | 16:59

26
Хубав коментар на г-н Някой си, подкрепям го.
питащ

2018.09.07 | 16:46

25
А бе Рапчев, фамилията ти трябва да е Рапончев. Какво прави това неща на средата на пътя, какво МПС, каква категория, с какво свидетелство се управлява, къде му е регистрацията за да се движи по пътищата като МПС, съгласно ЗдВП.То бива слугинаж, но то твоето е извън пътя. Един ден и на теб ще ти бият шута.
САЙТА НА ШИШИ

2018.09.07 | 16:38

24
СЪС СЛУГИНАЖА СИ КЪМ ЦВЪКИ и НЕГОВИТЕ ТРОЛОВЕ ,КОЙТО ПЛЮЯТ ТУК САМО ОТБЛЪСКВАТЕ И МАЛКОТО ХОРА ДЕТО ВИ ЧЕТАТ. НО ВИЕ СИ РЕШАВАТЕ КАК ДА Я КАРАТЕ. УСПЕХ.
Са

2018.09.07 | 16:16

21
Само червени боклуци останаха да коментират темата, защото тя е отдавна изчерпана. Дъртия маймун се опита да сгази инвалид, а синчето му го скри.
БАЩА ТИ

2018.09.07 | 16:26

22
АКО АЗ БЯХ ТАМ ТИ НЯМАШЕ ЛИ ДА НАПРАВИШ СЪЩОТО Е ГОМНО ТАКОВА

Добави коментар

Водещи новини