Проговори полицаят, уволнен след катастрофата с бащата на президента

  • 06 септември 2018 19:49

  • 56795
  • 65
Проговори полицаят, уволнен след катастрофата с бащата на президента
© Нова телевизия

Уволнен полицай и четири административни наказания след вътрешната проверка на МВР за катастрофата с бащата на президента в Харманли. Инцидентът стана на кръгово кръстовище, където автомобилът на Георги Радев се удари с триколка. Акт обаче получи само мъжът с триколката, а според МВР полицаят не е изпълнил служебните си задължения. Полицаят разказа неговата версия пред Нова телевизия.

Митко Станков има зад гърба си 26 години в системата на МВР. До вчера, когато е дисциплинарно уволнен заради катастрофата с бащата на президента. Тя стана на 17 август на кръгово кръстовище в Харманли.

Което трябваше по инструкции и по закон, си го свърших. Видно от мястото на ПТП-то това, което съм го дал, е така, заяви Митко Станков.

От кадрите, разпространени от охранителните камери, се вижда, че мъжът с триколката се движи с предимство в кръговото кръстовище, когато се сблъсква с колата на Георги Радев. Според полицая водачът на триколката е сменил посоката на движение.

Този водач на триколката ми каза така: "Аз карах плътно вдясно, завих на ляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила. Затова съм дал вина на водача на триколката", обясни Станков.

След вътрешната проверка актът е отменен и са съставени нови. Освен уволнението на пътния полицай, административни наказания са наложени на още четирима служители на районното управление на полицията в Харманли. Повече подробности от МВР засега не съобщават. А Митко Станков твърди, че не е познавал никой от участниците в катастрофата преди нея и е действал по съвест.

Не виждам какво съм прикрил като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг гражданин водачът на мерцедеса, щеше да е същото, заявява Станков.

И двамата участници в инцидента твърдят, че са невинни. След катастрофата дори си станали близки.

Ще останем приятели с него, просто това да ви кажа, не искам нищо повече, заявява Стефчо Тодоров, водач на електрическата триколка.

И станахме и приятели с него, заявява и Георги Радев.

А уволненият полицай ще обжалва освобождаването си.

Съвестта ми е чиста, заявява Станков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
56795 65

Свързани новини

Коментари 65

Добави коментар

2018.09.07 | 20:38

61
По логиката на някои пишещи тук, значи през кръгово кръстовище можеш да преминеш и с дворна четириколесна косачка и да бъдеш с предимство? Електрическата триколка нито е инвалидна количка нито моторно превозно средство, със всички прилежащи към нея атрибути съгласно законовите изисквания. По тази причина за нея са велоалеите и пешеходните пътеки, като в този случай не трябва да бъде в движение а да бъде бутана!
жан

2018.09.08 | 11:12

65
ако си с велосипед,пак ли може да те блъсне някакъв дядка със син във властта? Не видях да вземат алкохолна проба на никой!Това правилно ли е?
Петър

2018.09.08 | 11:01

64
Тоя защо се прави на умрела кокошка?
И с колело да е бил,с предимство е!
А местните червени "лидери"- говеда защо са дотърчали веднага на местопроизшествието?Защото "някой"им е звъннал!Мушморок!(така се наричат помежду си куките.."мушкат"банкнотки..!Просто най-накрая късмета му е изневерил!Не бил в правилното време на работа!
------

2018.09.08 | 07:00

63
Инвалидната количка няма място в кръговото движение,а дори да е там в нарушение на правилата,трябва да е плътно в дясно,а не в най лявото платно за движение.Но това откъде да го знаят герберските милиционери,които непрекъснато говорят глупости по телевизиите.

2018.09.07 | 18:12

59
Политическа постановка на герберските малоумници !!! Нищо ново под слънцето Президента не е президент на БСП а на цялата нация глупаци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Клизма за трола

2018.09.07 | 23:48

62
Абе ти си уникално тъпо парче. Бай чипик е за тия дето са гласували за него. Аз тоя тъпак не го признавам и за артелчик. Вие гнусните тролове ставате само за драскане на простотии. Купи си вибратор, напиши ГЕРБ на него и си го заври.
kolxo

2018.09.07 | 18:37

60
Нещо не ми е ясно. Къде в правилника има ограничение да смениш посока на движение, когато си с предимство? Участника без предимство просто трябва да изчака на кръстовището (кръговото) и толкова. А милиционерчето си казва в прав текст - които и да е в мерцедеса, у наше село мерцедеси имат само големците, така че той не може да е виновен.
пурко

2018.09.07 | 13:26

58
Каквото и да говорят факта че инцидента в който бащата на президента не прояви капка загрижености човещина говори повече от всеки констативен протокол.Липсата на елементарен морал у бащата и полицаите в Харманли навреди на президента повече отколкото някой друг,пък дори и ГЕРБ,би могъл да му навреди....Сега е време червените тролове да леят сълзи на воля за проваления от самите тях имидж на героя президент....
Stamat

2018.09.07 | 11:45

57
Да не се оправдава. Стреснал се е, като е видял бащата на президента и се е опитал да си запази службичката.Сгрешил е само в това, че като се разчуе няма как да стане с това скалъпено обяснение. Иначе по провинцията така стават нещата, всички са в услуга на по-силния. В случая не вярвам бащата на президента да е упражнил натиска върху полиция, но хората ги е страх и се е задействал инстинкта за самосъхранение и му е праснял акта!
123

2018.09.07 | 10:15

56
A сега бегом при лисика да ти намери работа, червен мухъл!

2018.09.07 | 09:11

55
До колкото се виждваше във видеото от произшествието и двамата бяха навлязли в кръговото кръстовище.То беше с 3 ленти, като лицето с триколката се движеше в най-лявата, а автомобила в средната.При което човека с триколката сменя посоката си на движение и се удря в автомобила.Дори и водача на триколката да връхлита в/у автомобила, в закона за движение по пътищата пише, че лице с трайни увреждания, което се предвижва с инвалидна количка задвижвана от мускулна сила или двигател движещо се със скороста на пешеходец се счита за пешеходец.А пешеходеца е почти винаги с предимство.Доста кофти ситуация.Според мен е спорно за вината, тъй като лицето с триколката ако не е с трайни увреждания,а е пенсионер, който е решил, че вместо да повърви или да си хване автобуса се е качил на триколката и е тръгнал по пътя. Може да се тълкува и като водач на превозно средство, а не като пешеходец.
Vuzmezdie

2018.09.07 | 09:10

54
Добро утро админ, наспа ли се, че на мен ми се пише коментар, а ти не го пускаш!

Добави коментар

Водещи новини