Таско Ерменков свърза обира в дома си с разследването за отровната вода в София (видео)

  • 01 август 2018 08:15

  • 2739
  • 7
Таско Ерменков свърза обира в дома си с разследването за отровната вода в София (видео)
©

Аз съм един от десетките хиляди, които са ограбени в България и то докато спим. Аз като народен представител знам, че като напиша отворено писмо, ще ми обръщат внимание. Затова го направих. Това каза народният представител от БСП Таско Ерменков в ефира на БТВ, след като бе обран в дома си докато спи.

Той разказа за престъплението, извършено в дома му. „На 3 юли около 2:30 ч. докато спим със съпругата ми, дъщеря ми и зет ми, влизат крадци през входната врата. Взели са чантите и портмонетата ни, един часовник, кредитните ни карти не са пипнати. Телефоните ни също са взети. В къщи имаме куче, но то не е излаяло по време на обира“, разказа Ерменков.

По думите му крадците са действали съвсем спокойно. „Аз съм с холтер, който мери пулса, и по времето на обира той е отчел най-ниски показатели. Вероятно сме били упоени от крадците“. Той допусна, че са действали така, сякаш някой ги пази и изрази опасенията си, че ако бъдат изненадани, дори биха убили.

„Проблем е, че институциите нищо не оправят. Бесен съм от реакцията на полицията, която съветва да заключваме и да не оставяме ключа в ключалката. Следващият призив ще е да сложим мини около вратата. Това не е сериозно“, не скри възмущението си депутатът от БСП.

„След обира се обадихме на полицията, дойдоха и описаха случая. Оттогава нищо. Защо след като един на всеки шести в България е полицай, ние не можем да спим спокойно. Видимо системата за сигурност не работи. Държавността се разпада“, убеден е Ерменков.

Депутатът допусна, че може да има връзка между обира в дома му и разпространената новина, че водата в София е отровена, която паникьоса софиянци. „От 6 май аз съм разследван за публикацията за водата на София. Приемам като недопустимо докато ме разследват, едновременно с това да ми се влиза в къщата и да бъда грабен. Не казвам, че това го правят официалните власти. Когато ме извикаха в ГДБОП казах кои са приятелите, на които съм се позовал, за да предупредя във Фейсбук. Не съм казал, че водата е отровена, а моля институциите да проверят това и да разсеят съмненията. Може би съм постъпил прекалено емоционално, но с грижа за хората“.

Ерменков заяви още, че иска да има сигурност в България, а не да се опасява, че може да го застрелят на улицата.


Последвайте канала на

Мая Йорданова
2739 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Народа!

2018.08.02 | 13:46

7
Крайно време беше и във вашите домове да влизат майкави да е...

2018.08.01 | 10:58

6
Жалък МРЪСТНИК
Професор

2018.08.01 | 10:09

5
Чух , че е бил упоен , а да са го наеб...ли ?!?!
Курнелка

2018.08.01 | 09:45

4
Да го обесят , не да го ограбят ! ! !

2018.08.01 | 09:33

3
Браво на крадеца, знае от кой да краде, крадеца е Робин Худ!
Оби

2018.08.01 | 09:25

2
Да го е... в червения капут !
pp

2018.08.01 | 09:24

1
Най-вероятно са дошли да го оберат, защото демонстрира богатство. Колко хора всеки ден са обирани, не е само той, горкичкия...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини