Таско Ерменков: Трябва да има баланс между техника и хора в сферата на отбраната

  • 30 май 2018 12:37

  • 1317
  • 4
Таско Ерменков: Трябва да има баланс между техника и хора в сферата на отбраната
© Пресцентър БСП (архив)

Трябва да има баланс между техника и хора в сферата на отбраната. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от БСП Таско Ерменков по повод искането на "Воля" за налагане на мораториум върху проектите за купуване на нова бойна техника. Той заяви, че не е запознат с проекторешението за мораториум.

Според Ерменков е важно как ще се харчат парите. Ако ги харчим само за да купуваме, без никакви допълнителни стойности, това е загуба на национален ресурс, смята той. Ако тези средства обаче се използват за съживяване на българското производство, за създаване на работни места, за увеличаване на БВП, от БСП нямат против. Според Ерменков част от бойната техника може да бъде произведена в България, част от нея може да бъде поддържана от български компании. Ако парите бъдат инвестирани, а не "профукани", няма причина да не подкрепим нарастване на възможностите на България да гарантира националната си сигурност, допълни Ерменков.

И най-модерната техника ще бъде само купчина желязо, ако няма личен състав, мотивирани офицери, хора, които смятат, че не е само дълг, но и чест да служиш на държавата, смята Ерменков. Той призова разходите за отбрана да бъдат балансирани така, че да има и за надеждна бойна техника, и за военнослужещи. За нас винаги в центъра на вниманието са били хората, военнослужещите, достойното им заплащане и мотивация да служат, посочи депутатът.

Последвайте канала на

1317 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.05.30 | 17:54

4
Вчера - водата в София е отровна. Днес - специалист по отбрана. тоя да не си мисли, че някой му вярва и го смята за човек? Клоун и лъжец!
Умник Гюро

2018.05.30 | 16:37

3
​Червен боклук.

2018.05.30 | 13:54

2
Простак !
един

2018.05.30 | 12:56

1
подай оставка, нещастник!

Добави коментар

Водещи новини