Нагли крадци обират жилища на вторите етажи в ж.к. „Толстой“ (видео)

  • 05 юни 2018 08:27

  • 6985
  • 2
Нагли крадци обират жилища на вторите етажи в ж.к. „Толстой“ (видео)
©

14 обира са били извършени в рамките на година в столичния квартал „Толстой“. Всички те са с един и същ почерк. Жертви на домашните кражби живеят на вторите етажи на блоковете.

Решетките, оковали почти всички апартаменти на първия етаж, служат като стълби на обирджиите.

Албена Спасова е една от потърпевшите. „Влизат през прозореца, вземат дребни вещи, пари в брой, бижута, които след това лесно могат да препродават“, посочва Албена пред БТВ.

Тя и приятелят спели, когато ги обрали. „На нас ни взеха пари в брой, ръчен компютър и часовник“, казва Албена.

Преди да влязат през балкона, крадците са качили до входната врата на апартамента и били записани от камера. „От комшиите получихме видеозапис, от тяхната камера, която е насочена почти към входната врата – разказва младата жена. – Когато взехме клипа, разпознах един от извършителите. Той живее в квартала. Срещала съм го няколко пъти. Предадох клипа в полицията, след това го пуснах и в социалните мрежи, за да има повече гласност, най-малкото – за хората в квартала. В този момент на пускането на клипа ме заляха обаждания, есемеси, че още много хора са разпознали въпросното лице. След което по-странични хора ми се обадиха и за втория извършител и така предоставихме цялата информация на полицията. В квартала абсолютно всички ги познават и ги знаят кои са“.

Съседите се обединяват и започват да помагат на полицията в разследването. „Обаждат ми се приятелки и хора от квартала, които ми казват: „Въпросното лице се намира тук и тук“. Даже намерихме номер на кола, с която той се движи. Опитах да я предоставя на полицията, те не пожелаха. Казаха, че не е необходимо на този етап“, казва Албена и добавя, че мъжът си е в квартала и може да извърши следващ обир.

От полицията съобщават, че са задържани и двамата извършители, повдигнати са им обвинения. Албена и съседите й обаче не са спокойни, защото продължават да срещат предполагаемите крадци. „Последния обир, за който чухме, е от началото на май месец. Отново блок до нашия“, казва младата жена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6985 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.05 | 10:29

2
Застреляйте ги и им хвърлете мършата в контейнерите пред блока.

2018.06.05 | 08:49

1
Селянина от Банкя каза че няма престъпност.

Добави коментар

Водещи новини