Вижте какви са новите тенденции в производството на канабис в Благоевградско

  • 30 април 2018 10:58

  • 1867
  • 0
Вижте какви са новите тенденции в производството на канабис в Благоевградско
© Булфото (архив)

Наркооранжериите са новата тенденция в производството на канабис в област Благоевград. Опитите за пласиране на най-масовия наркотик е предимно в курортите и към Гърция.

200 килограма сух канабис и близо 14 тона зелени растения е открила и конфискувала полицията в Благоевград за миналата година. Санданско-петричкият район води класацията по производство на марихуана, заяви пред БНР старши комисар Николай Хаджиев.

"От началото на годината до момента имаме около 90, като са задържани 110 лица, сред които 6 са непълнолетни. Говорим само за първите 3 месеца на 2018 година", обясни той.

Доскоро канабисът се отглеждаше предимно в държавни горски територии, за да се избегне персоналната отговорност, но след успешните действия на полицията по неговото откриване и унищожаване, се налага нова тенденция - на наркоореанжериит."Правят се такива оранжерии в къщи, в наети апартаменти под наем, където се оборудват със специално осветление, правят се специални инсталации с таймери за капково напояване. В нередки случаи се използват лица с чисто съдебно минало", каза комисар Хаджиев.

В повечето случаи не се стига до осъдителни присъди, защото лицата се признават за виновни и сключват споразумения и падат под минимума на наказанията.

Драстично се увеличават случаите на шофиране след употреба на наркотици.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1867 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини