Отровиха кучето-водач на незрящ в София

  • 16 януари 2018 09:52

  • 11449
  • 5
Отровиха кучето-водач на незрящ в София
© Pixabay

Неизвестни отровиха кучето-водач на незрящ мъж от София. Четириногото било отровено в градинката пред блока, където Павлин Митев живее.

Заедно били само една година, но кучето му позволявало да бъде напълно самостоятелен – да ходи на работа, да води дъщеря си на училище, да пазарува. „За мен беше много голям удар, това страшно много боли”, признава Павлин пред БТВ.

Предполага се, че кучето е погълнало отрова, която се използва за унищожаване на мишки и плъхове. Мъчило се 10 дни, но лекарите не могли да го спасят.

Елена Андреева от Фондация „Очи на четири лапи” посочи, че това е втори случай, в който опитите на някой да трови бездомни животни в крайна сметка води до смъртта на куче водач. Преди 3 години така в столичен парк е била загубена бременна женска. „За мен това не е начинът, защото дете може да пострада от тази отрова. Крайно време е вече проблемът с бездомните кучета да се реши кардинално, а не бабите и дядовците пред блока или някой психопат да правят подобно нещо”, смята Елена.

Тя призова тези, които смятат, че отровата е решение „да спрат да убиват невинни същества, които дават повече от тях”.

Елена признава, че не очаква ефективна намеса от страна на институциите.

Павлин остава без своите „очи” – поне докато не бъде обучено друго куче, което да му позволи да живее живота си по нормален начин.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11449 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
интелектуалец

2018.01.19 | 19:47

5
Институциите да се намесят ефективно за отстраняване на бездомните псета,а не само да апелират,че деца можели да се отровят.Жалко за животното.
интелектуалец

2018.01.18 | 23:24

4
Ако нямаше бездомни псета,това нямаше да се случи.Ама не,нека са на улицата,да се тровят и убиват,което води до такива инциденти.
не народа е виновен

2018.01.18 | 23:24

3
Така е защото ни писна да газим кучешки акета,да живеем в опикани входове,да ни хапят и дори убиват псета.България е на първо място по броя на заболели от кучешка тения хора.

2018.01.18 | 17:11

2
да му се върне тъпкано. на него и на децата му. бог е мъртъв

2018.01.16 | 15:35

1
Абсолютното съвършенство няма начало и край!

Добави коментар

Водещи новини