Измамници жилят по нова схема пенсионери

  • 30 януари 2012 06:44

  • 1763
  • 3
Измамници жилят по нова схема пенсионери
©

Измамници измислиха нова схема, по която да прибират спестяванията на възрастни хора в София.

Комбинативните бандити причаквали жертвите си пред аптеки и големи хранителни магазини. Когато излезе добре облечен пенсионер, го пресрещали и му обяснявали, че представители от национална телевизия организират специална тв игра – показваш колко пари имаш в себе си и „телевизионерите” ти ги удвояват. По тази схема 80-годишен софиянец изгорял със сумата от 4500 лева, сигнализираха очевидци пред „Монитор”. От полицията потвърдиха, че измамниците напоследък са станали особено изобретателни и влизат в различни роли, за да ни ужилят.

Последната жертва била причакана в столичния квартал „Надежда”, пише "Монитор".

Възрастният мъж излизал от аптека и видял отпред двама младежи, които си говорили на висок глас.

„Ти чу ли за играта по новата телевизия на Би Ти Ви – ако занесеш колкото пари имаш, ще ти ги удвоят, така че давай да ходим да изкараме някой лев”, обърнал се единият измамник към съучастника си. След краткия разговор казали на пенсионера, който чул всичко:

Дядо, ако и ти имаш пари, ела също ще си на печалба”, зариби ли го измамниците. Възрастният мъж обяснил, че в себе си има само жълти стотинки, но може да се качи до апартамента си и да вземе. Знаел, че синът му има спестявания от около 4000 лева. Самият пенсионер също имал заделени около 500 лева. За лош късмет на жертвата, когато се качил в дома си, синът му не бил там, за да го вразуми, и дядото спокойно взел спестяванията. Минути по-късно се върнал пред аптеката, където чакали младежите. Дядото дал сумата от 4500 лева на едното момче, което след като ги взело, хукнало да тича с все сила.

Веднага щом разбрал, че е измамен, дядото се вцепенил от ужас и дори не успял да извика за помощ.

Семейство, което се разхождало в неделния ден и отивало към парка с кучето си, забелязало превит мъж с балтон на улицата. „Моля ви се, помогнете, откраднаха ми парите. Идете да го догоните”, вайкал се пенсионерът. Очевидците веднага набрали телефон 112 и след не повече от 2-3 минути на мястото дошъл патрул на Девето районно и започнал да разпитва жертвата. От полицията обясниха, че името на телевизията е било използвано само за да заблудят жертвата и националната телевизия не организира подобни томболи.

От МВР съветват възрастните хора да бъдат нащрек и да не се доверяват на непознати и да им дават пари. Само преди 2 седмици пък 80-годишната професорка Елена Шейретова изгоря със 70 000 лв., които даде на телефонни измамници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1763 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
nas

2012.03.13 | 17:16

3
Emi tai e koito ima dava :P
Наблюдател

2012.03.13 | 17:16

2
Няма ли най-после в тази тъпа държава някой да ги спре тези мангали-измамници. Какво трябва да се случи, че МВР да спре тези схеми на измама? Разбрахме как за отрицателно време реагираха от МВР на опита за измама на Калин Георгиев. Защо не се реагира при всички измами по подобен начин? Може би трябва да измамят тъста на Цветанов за да се предприемат мерки срещу измамниците. Или може би чакате господин Цветанов някой по-заможен българин да издири и започне да ги избива един по един тези измамници докато ги изчисти всичките.
АТАКА!

2012.01.30 | 11:06

1
Циганизация, циганизация, манго не яде къшей със кромид!

Добави коментар

Водещи новини