Задържаха телефонни измамници в Елена

  • 25 януари 2012 11:39

  • 1217
  • 1
Задържаха телефонни измамници в Елена
©

Двама души са задържани за телефонни измами в Елена, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Криминалисти от РУП – Елена и РУП – Полски Тръмбеш разкриха извършителите на двете телефонни измами, извършени на територията на град Елена.

В резултат на организирани незабавни оперативно издирвателни мероприятия на криминалисти и разследващи полицаи при придвижване с лек автомобил „Опел Кадет” са задържани 25-годишният Я. Я. и 46-годишният Д. Д., и двамата от град Ветово. Д.Д. е криминално проявен за кражби.

В понеделник, 23 януари, 63-годишна жена от Елена е подала сигнал в полицейското управление, че същия ден на домашния й телефон се е обадил непознат мъж, който се е представил за д-р Маринов от великотърновската болница и обяснил, че дъщеря й се нуждае от спешна операция на крака, за която е необходима сумата от 5300 лв. Минути по-късно жената предала исканата сума на непознато лице пред дома си. След като прибрали парите извършителите тръгнали в посока Русе. В района на Полски Тръмбеш двамата измамници били спрени и задържани от полицейските служители. При извършено претърсване на автомобила им са иззети мобилен телефон със СИМ карта и карта за предплатена услуга на различни мобилни оператори.

От проведените допълнителни оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия с лицата е установено, че на 19 януари тази година Я. Я. е въвел в заблуждение още една жена - на 58 години, също от Елена. Използвал е същата схема и успял да измъкне от „жертвата” 800 лв. и златни накити. От обясненията, дадени от извършителя, станало ясно, че златните накити са продадени в златарско ателие в Русе още на следващия ден за 470 лв.

Наглите телефонни измамници са привлечени в качеството на обвиняеми за извършените измами, взета им е мярка за неотклонение „подписка”.

Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
I

2012.01.26 | 10:59

1
ЧУДО !!

Добави коментар

Водещи новини