Простреляният данъчен разкрил контрабанден канал за внос на месо

  • 20 декември 2017 09:41

  • 11877
  • 4
Простреляният данъчен разкрил контрабанден канал за внос на месо
© Bulfoto (архив)

Далавера с контрабанден внос на телешко и агнешко месо с укрито ДДС за няколко милиона лева е в основата на стрелбата срещу шефа на "Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов. Това е една от основните оперативни линии, по която работят разследващите, съобщава "Телеграф“.

Проверява се работата на Стаменов около разкриването на канал за внос на месо от Близкия изток и Латинска Америка, което е препакетирано като продукт от Европейския съюз и внасяно у нас. Става въпрос за месарски фирми, които са част от сложна и добре изградена схема за източване на ДДС чрез незаконен внос и износ. Каналът действал у нас от няколко години. Част от продукцията била препакетирана в съседни на България държави, а друга част внасяна по документи като стока за влагане в производство на храна за домашни любимци.

След това част от месото било преработено в българско предприятия и изнасяно зад граница. Движението на високорисковите стоки е проследявано от инспекторите на "Фисакален контрол“ по пътя им от граничните пунктове до местата за разтоварване във вътрешността на страната. Според оперативната информация Стаменов е бил на път да разобличи канала, което е вбесило месарските босове. Към момента няма данни да му е предлаган рушвет, който да е приемал или пък отказал, Не се е оплаквал, че е заплашван или предупреждаван от някого. Основната версия, по която се работи за стрелбата срещу данъчния Иво Стаменов, е посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му задължения, потвърди главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Припомняме ви, че 43-годишният директор в НАП бе прострелян в понеделник сутринта, докато се движел с джипа си БМВ Х5 по столичната улица „Дунав“ 5. Разследващите разпитват колеги на Стаменов и проверяват работата на дирекция „Фискален контрол“ от самото създаване през 2015 г. насам. Ръководената от простреляния мъж структура е проверявала стотици ТИР-ове и е установила дължими данъци за милиони левове.

Служителите са иззели тонове стока и са запечатали стотици складове. Стаменов продължава да е в много тежко състояние и с опасност за живота.

Последвайте канала на

Десислава Станева
11877 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.13 | 11:52

4
близкия изток и латинска америка? значи бсп

2018.01.13 | 11:52

3
Суджуците на онзи кретен , престъпник и разбойник от ГЕРБ за Борисов.Народа е в летаргия , рече ли някой да работи за държавата ,бива веднага унищожен от мутрите и бандитите на престъпната десетоноемврийска демокрация
(НМ) Народна Милиция

2018.01.13 | 04:05

2
Аз имам друга версия.
Димитър

2018.01.13 | 04:05

1
И от къде пари за този джип ?

Добави коментар

Водещи новини