Продължават опитите за измами от името на Енерго-про

  • 14 декември 2017 10:45

  • 1166
  • 0
Продължават опитите за измами от името на Енерго-про
© Pixabay

Продължават опитите за различни измами от името на електроснабдителната компания Енерго-про, информират от дружеството.

През изминалата седмица клиентите масово получиха електронни писма с фактура и прикачен ZIP архив, които не бяха изпратени от сървърите на компанията.

Автентичните фактури, които Енерго-про изпраща до своите клиенти, представляват прикачени файлове в PDF формат. Те не са компресирани в ZIP архив и са цифрово подписани с квалифициран електронен подпис. Адресът на електронната поща на подателя винаги е invoice@energo-pro.bg.

Клиенти сигнализираха и за подвеждащи сайтове, в които потребителите се приканват да правят кликове върху картинки с подаръци, за да спечелят предметна награда от името на Енерго-про.

Преди време неизвестни лица се представяха за служители на електроснабдителното дружество, като убеждаваха хората да заплатят сметката си за електроенергия в брой на адрес.

Такава практика не съществува, обръщат внимание от Енерго-про. Служители на компанията никога не събират парични средства по домовете на клиентите, а всички кампании се обявяват на официалната интернет страница на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Kampanii.

При съмнение в опит за измама и злоупотреба с името на Енерго-про може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700/ 1 61 61, както и да се подаде сигнал към органите на реда на телефон 112.

Весела Найденова
1166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини