Калоян нападнал сестрата в "Пирогов" след употребата на дизайнерска дрога?

  • 31 октомври 2017 08:46

  • 10991
  • 5
Калоян нападнал сестрата в "Пирогов" след употребата на дизайнерска дрога?
© Фейсбук

"Всички симптоми навеждат на версията за злоупотреба със стимуланти – щом не са открити следи в кръвта, става дума за нова дрога, т. нар. дизайнерска”.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ Димитър Карагегов от неправителствената организация Българско либертарианско общество. Той коментира трагичния инцидент отпреди дни, когато 18-годишният младеж Калоян Милев преби медицинска сестра в института за спешна помощ „Пирогов”, избяга от болницата, а по-късно беше намерен мъртъв. Според лекарите след кръвен тест е станало ясно, че той е употребявал марихуана. Според баща му Иван Милев младежът е бил под въздействието на секта и в последно време много се е променил, особено в последните няколко дни – обяснявал, че той е избраният и че го чакат златни колесници в небето.

"Със сигурност не става дума за злоупотреба с марихуана. Това е нов феномен. Става дума за ново поколение наркотици, синтезирани само седмици или дни по-рано. Изпращат се в целия свят, защото не са забранени все още. Най-вероятно в случая става дума за нов стимулант - флака, който от нашата организация вече сме засичали в България”, разкри Карагегов.

По думите му флака се взема вместо амфетамини, които се хваща с тест на урината. Новата дрога обаче не може да бъде хваната, тъй като няма разработени тестове за нея, а науката и институциите изоставят зад китайските лаборанти, разработващи дизайнерският наркотик.

По отношение на следите от канабис, които са засечени в кръвта на младежа, Карагегов коментира, че това е нормално, защото следите остават с месеци. "Но това не пречи на употребата и на синтетичния канабис, който представлява бял прах. Той е евтин, но води до пагубни поражения на нервната система, така че вкарва в смъртоносен риск всеки, който го приема", допълни той.

"Нашата държава има мракобесни закони по отношение на наркотиците. Бюрокрацията е голяма - няма институция в държавата, която може да помогне на този младеж. С тези проблеми се занимават едни лелки, които още не са влезли в 21-ви век", завърши Карагегов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10991 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
1

2017.10.31 | 19:33

5
Повечето зверски престъпления стават от надрусани сладури,който иначе прекрасни младежи.

2017.10.31 | 18:23

4
Калоян е виновен, но основната вина за това е на превратаджията Костов и неговата демокрация.
малииииииииииииииии

2017.10.31 | 12:22

1
червеният малоумник се издриска по въпроса,аи сектир главанак!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Маджо Президент

2017.10.31 | 14:57

3
Ние управляваме държавата и тровим децата ви ненаказано.
442

2017.10.31 | 14:57

2
Познавах го момчето, никога не е бил конфликтен, никога не е взимал наркотици, сизключение на тревата. Пушеше трева рядко, беше спортист и добро момче. Лека му пръст. Относно сектите - явно тпва в днешно време са хората, които разпространяват дизайнерската дрога. Трябва да се

Добави коментар

Водещи новини