Служители на ГДНП и ГДБОП проведоха операция срещу наркоразпространението

  • 26 септември 2017 11:40

  • 1848
  • 1
Служители на ГДНП и ГДБОП проведоха операция срещу наркоразпространението
©

Съвместната специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е реализирана на територията на София, община Ботевград и община Мездра. В нея са участвали служители на “Криминална полиция” и разследващи полицаи от отдел “Разследване на общата престъпност” при ГДНП, както и служители на ГДБОП.

В процеса на проведените действия са задържани двама мъже - К.И. /39 г./ и А.Х./26 г./, занимавали се по първоначална информация с отглеждане и разпространение на марихуана. Мъжете били засечени в местност на Ботевградска община, където на площ около 36 кв.м били засадени канабисови растения.

При извършените неотложни действия по разследване - обиски на лицата, претърсване и изземване, в къща на територията на община Мездра полицаите открили и кашон, пълен с изсушена тревиста маса, дала положителна реакция на канабис при полевия тест, както и различни пособия и материали за отглеждането на растенията.

Голямо количество от същата дрога е иззето и при претърсвания в жилищата на двамата, както и в автомобил, ползван от тях. По случая е образувано досъдебно производство, срещу К.И. - за извършено престъпление по чл.354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от НК. Активните действия по разследването продължава под ръководството на Софийска окръжна прокуратура.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1848 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Абсолютен тревоман

2017.09.28 | 18:04

1
Те ще легализират марихуаната само когато майките им се разболеят от рак... скапана власт мръсна и корумпирана.. вместо да забранят тютюна и да узаконят отглеждането на канабис... мръсна нация.. нека тънат в развитие на ракови клетки от тютюнопушенето...

Добави коментар

Водещи новини