Спецакция срещу данъчните престъпления в Шумен

  • 10 януари 2012 16:31

  • 1180
  • 0
Спецакция срещу данъчните престъпления в Шумен
©

Полицията в Шумен претърсва адреси във връзка с данъчни престъпления, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Във връзка с досъдебно производство по описа на Областната дирекция на МВР-Шумен, водено срещу неизвестен извършител за данъчни престъпления, днес са извършени процесуално-следствени действия.

От домове на ул. „Трета” в град Шумен са иззети и доброволно предадени документи, както и две газови оръжия, чийто произход се установява, като ако за придобиването им не са представени уведомления в съответното Районно управление „Полиция” ще бъде взето административно отношение.

В ОДМВР-Шумен е доведен 48-годишен мъж от град Шумен, който е разпитан в качеството му на свидетел, не е задържан по смисъла на чл. 63, ал.1 от ЗМВР и след извършване на процесуалните действия с него е напуснал сградата на ОДМВР-Шумен. Във връзка с досъдебното производство са извършени претърсвания на различни адреси, както и са предадени доброволно множество документи.

Предстои да бъдат изискани и документи от различни институции, както и да бъдат назначени експертизи по досъдебното производство. Разпитани са свидетели, включително и пред съдия от Окръжен съд Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини