Арестуваха извършител на въоръжен грабеж край Свищов

  • 08 януари 2012 14:14

  • 1657
  • 0
Арестуваха извършител на въоръжен грабеж край Свищов
©

Извършител на въоръжен грабеж е задържан в Свищов след съвместна акция на полицаи от Велико Търново и Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде Дарик.

В събота към 17.20 часа на тел. 112 позвънил 22-годишен плевенчанин. Младежът обяснил, че той и трима негови състуденти били заплашени с пистолет от непознат и обрани. Четиримата младежи пътували с лек автомобил „Фолксваген Пасат" от Свищов за Плевен. На разклона за Белене, след многократни светлинни сигнали, те били спрени от шофьор на „Фиат Брава". Непознатият внезапно извадил пистолет, заплашил пътниците, принудил ги да извадят наличните си пари - 80 лева, грабнал сумата и избягал с колата си в посока Свищов.

След полицейска акция час по-късно извършителят на грабежа 50-годишен мъж бил засечен на територията на Свищов и задържан. Мъжът е криминално проявен и осъждан. При претърсване на автомобила му са открити пистолет „Макаров" със заличен сериен номер, пълнител и 7 патрона за него, 4 дебитни и кредитни карти, 23 банкноти с номинал от 200 евро и 400 щатски долара. От дома, в който живее, са иззети газов пистолет и 22 патрона за него, както и патрон калибър 7.65 мм.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1657 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини