Reuters: Българският служебен министър на здравеопазването с обвинение за злоупотреба с власт

  • 03 април 2017 15:51

  • 9852
  • 0
Reuters: Българският служебен министър на здравеопазването с обвинение за злоупотреба с власт
© Булфото (архив)

Скандалът със служебния министър на здравеопазването влезе и в световните медии. Reuters предаде, че Българската прокуратура е внесла обвинение срещу служебният здравен министър на страната за злоупотребя с власт, заради това, че е заплашил с уволнение директора на агенция към министерството, ако тя не назначи негово протеже.

Министър Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен, който е и служебен вицепремиер на България, заплаши да уволни директора на Изпълнителната агенция по лекарствата на страната поради отказ да назначи на работа посочения от него кандидат, се казва в изявление на прокуратурата. От съдебния орган посочиха, че има двама свидетели, които са докладвали за заплахите срещу директора на Агенцията Асена Стоименова и обявиха, че Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен ѝ е казал: „Мога да те уволня, мога да ти направя и други неща“.

Министърът отрича да е извършил нещо нередно. „Не е искана оставката на Стоименова“, заяви Семерджиев и добави, че тя е организирала „масиран натиск“ срещу него да не да не бъде сменяна от поста, който заема, въпреки че такава заплаха никога не е съществувала.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини