Съдът остави русенския полицай, разгласил информация, постоянно в ареста

  • 23 декември 2016 14:10

  • 2916
  • 1
Съдът остави русенския полицай, разгласил информация, постоянно в ареста
©

Русенският полицай, разгласил служебна информация, и трима наркодилъри, задържани при спецоперация в края на миналата седмица, остават в ареста, след като Великотърновският апелативен съд е отхвърлил жалбите за промяна на мерките им "задържане под стража" в по-леки.

Това съобщиха от прокуратурата.

Четиримата са привлечени в качеството си на обвиняеми по досъдебно производство на Окръжната прокуратура в Русе.
М. И., И. Й. и П. И. са обвиняеми за "държане на наркотични вещества с цел разпространение".

Полицаят В. Д. е обвиняем, че като служител в Първо районно управление на МВР в Русе предоставил информация на М. И., представляваща държавна тайна, съдържаща се в "плана за провеждане на действия по разследването по прокурорска преписка и свързаните с него оперативноиздирвателни мероприятия с гриф за сигурност "поверително".

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията, които се наказват с лишаване от свобода от две до осем години. Съществува реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Намереното в тримата голямо количество наркотик, както и наличието на данни, че са се занимавали с разпространение на наркотични вещества сравнително дълъг период от време, говори за висока степен на обществена опасност.

От прокуратурата обясняват, че В. Д. е извършил престъплението в качеството на служител на полицията. Има доказателства, че е бил замесен с другите трима в дейност, свързана с разпространението на наркотик.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Русе.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2916 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПЕТКОВ

2017.01.12 | 03:58

1
ЕТО ОЩЕ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ЗАМЕСЕН С НАРКОТИЦИ, КАК ДА ВЯРВАМ НА ПОЛИЦИЯ СЛЕД КАТО Е ДОКАЗАНО, ЧЕ 80 % ОТ МУТРИТЕ СА Я БИВШИ ОТ ДС, ГДБОП, ДАНС И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ ВНЕДРЕНИ В СИСТЕМАТА ЗА СИГУРНОСТ. ОПАСНО, МНОГО ОПАСНО И ВСЪЩНОСТ НА КОГО СЛУЖАТ И КОГО ЗАЩИТАВАТ ?

Добави коментар

Водещи новини