Роми нападнаха с каруци зоопарка в Хасково

  • 21 декември 2011 18:20

  • 4386
  • 1
Роми нападнаха с каруци зоопарка в Хасково
© Интернет
Чевръсти роми атакуваха с каруци зоопарка край Хасково, съобщиха от полицията.
 
Крадливите цигани са от хасковския квартал „Република”. Полицаите ги спипали малко преди да се измъкнат с откраднатите дърва.

Веднага им са съставени актове на стойност от 50 до 200 лева, а натоварените дърва конфискувани. Четири от каруците пък не са регистрирани и за това ще им бъдат наложени още по една глоба.

Вярно е, мургавите са събирали само клони от дърветата, но лесничеите заявиха, че и това е нарушение тъй като няма заповед за почистване на района и затова нарушителите ще отнесат и по един лесничейски акт.

Гласовитите роми се опитаха да вдигнат скандал до Бога, но мераците им бяха подтиснати и те си тръгнаха сърдити и без дърва за огрев.

Винаги е така преди да хванат големите студове. Всичките роми, които имат каруци, плъзват из Кенана за да се снабдяват с дърва за огрев. Миналата година полицаите и лесничеите конфискуваха дърветата от над 10 каруци и ги предоставиха на Дома за стари хора в Кенана за отопление. Въпреки глобите, ромите не спират да шетат около града и да унищожават дървета и храсти.

Последвайте канала на

4386 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
$$$$$$$$$$$

2014.07.10 | 10:14

1
mamicata vi 4erna kak nqma koi da vi izseli ot taq darjava polza ot vas nqma nikakva!

Добави коментар

Водещи новини