Роми нападнаха Общината в Средец

  • 19 декември 2011 16:09

  • 2341
  • 4
Роми нападнаха Общината в Средец
© Интернет
Цигани заобградили входа на Община Средец днес и са настоявали буйно да се срещнат с кмета Иван Жабов.

 

Жандармерия, която е командирована в града от събота, е разпръснала ромите, за да не стига до сблъсъци в центъра на града. За няколко минути спокойствието пред Общината било възстановено, но поне още няколко дни по улиците ще се усеща напрежение, твърдят местни жители. Засиленото полицейско присъствие остава., пише "Бесове".
 

Кметът на Средец Иван Жабов в момента е в София и не се е срещал с гневните роми, поради тази причина не се знае какви точно ще са исканията им. Общински служители предположили, че ще настояват да получат работа.
 

Размириците в Средец започнали в събота, след като група мургави крадци беше заловена нагло да рови, за да отмъкне стар кабел на ЕВН, който минава по улиците на града. Дошлите на място полицаи са били нападнати с кирки, лопати и павета, един от тях е ранен, потрошена е и полицейска патрулка. От тогава ромската махала в града се охранявала от жандармерия.

Последвайте канала на

2341 4

Коментари 4

Добави коментар
azi

2012.01.08 | 13:07

4
Ами сега!? Който посегне на полицай, би трябвало да има някакво наказание...а потрошената полицейска кола какво става с нея...журналистите нямали това да отразят, по-важната част...
годо

2012.01.08 | 13:07

3
"От тогава ромската махала в града се охранявала от жандармерия." ха-ха Не трябва да ги охранявате, а да ги респектирате-добре е да се въведе и полицейски час в тези квартали!

2011.12.20 | 10:26

2
мургавелковците,Браво бре журналя
...

2011.12.20 | 10:26

1
a we za kvo gi ohranqvate we ... vlizaite s palkite i avtomatite i do posledniq ... za kvo vinagi trqbva naroda da vurshi rabotata a ne vie :X:X:X:X

Добави коментар

Водещи новини