Скандални писма на Октай Енимехмедов разкриват, че проповядва радикален ислям

  • 01 ноември 2016 16:10

  • 66976
  • 8
Скандални писма на Октай Енимехмедов разкриват, че проповядва радикален ислям
© Булфото (aрхив)

Скандални писма на Октай Енимехмедов от времето, прекарано в затвора, станаха обществено достояние. От текста става ясно, че нападателят на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от призовава към радикален ислям и по-точно въвеждането на шериата в България, категорични са юристи, пише "Флагман".

Двете писма са от май и юли миналата година, когато Октай се е намирал в затворническото общежитие в бургаски квартал „Ветрен”. Първото от тях е адресирано до НАТО. Текстът в писмото е шокиращ. С него мюсюлманинът призовава военният съюз да бомбардира България. „Предложението, което бе направено в Европейския парламент през 2014 г. за хвърляне на бомба над България, считам за належаща необходимост като гражданин на тази страна”, пише Октай. Той настоява страната ни да бъде бомбандирана и всичко построено от социализма, в това число и панелните блокове, да бъдат сринати. Семейството на Октай живее в стара панелка в бургаския ж.к."Славейков".

Сн. "Флагман"

В писмо от лятото на 2015 г. бургазлията директно призовава за въвеждането на законите на шериата като негово свещено право. „Искам жената, с която се сгодихме и ми изневери, да бъде съдена по законите на шериата. Не се надявам присъдата да се извърши от легитимното представителство на мюсюлманите в България, а от хората отдали живота си да служат на Аллах! Това е мое свещено право – да искам законите на шериата да бъдат вече част от управлението на държавата”, пише Октай.

Сн. "Флагман"

Като основен закон днес шериатът действа в Саудитска Арабия, Судан, Ирак, Обединените арабски емирства, Катар, Йемен, Иран, Афганистан, Пакистан, Мавритания и Бруней. В тези страни наказания, указани в шериата, като обезглавяване, бичуване и убийство с камъни се практикуват по съдебен ред или извънсъдебно.

Според шериата наказанието за изневяра, каквото иска Октай за бившата си приятелка, е т. нар. „кучешка смърт” – убийство с камъни. Това обаче се отнася само за жените, а изневерилите мъже се наказват с обществено порицание. В Иран, например, има нововъведение от последните години, което дава право на мъж, който заподозре съпругата си в изневяра, сам да я убие без решение на съда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
66976 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
райчо

2017.09.09 | 00:48

8
Пълни глупости. Чисто и ясно се вижда, че всичко тук е пълна лъжа. Дори и шизофрен да е този малоумник не е толкова прост като тоя който е написал или поръчал тази новина...

2017.09.09 | 00:47

7
Това доказва че дпс управлява България!! Не вярвам на нито една написана дума! ДАЙТЕ ВИДЕО ЧЕ ОКТАЙ ИСКА БОМБИ В БГ!!!
Вал

2017.03.09 | 02:49

6
Хайде, обратно в затвора за няколко десетилетия!
Гост

2017.03.09 | 02:49

5
Храни куче да те лае!!!! Бой , бой и пак бой, явно е забравил че се намира в България и че българите не сме толерантни брюкселски п*тки. Екстрадирайте го до държава където има шириат бе , управници ли сте коне с капаци ли сте!
Ranc

2017.03.09 | 02:48

4
В ред ли е или не сега очаквам отговор от тези, които искаха да го издигнат ,като народен представител !!
маргарита

2016.11.04 | 16:11

3
този в ред ли е въобще???????????
Реклама

2016.11.04 | 16:10

2
Реклама

2016.11.03 | 10:13

1
ПРОЧЕТЕТЕ ТЕКСТА ДОБРЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО ИРАН Е НАЙ ВЕЛИКАТА СТРАНА НА СВЕТА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини