Нов атентат срещу Митьо Очите?

  • 18 октомври 2016 12:26

  • 46802
  • 1
Нов атентат срещу Митьо Очите?
©

Нова групировка готви атентат срещу Димитър Желязков-Очите и усилено преразпределя пазара на Слънчака за новия сезон, разкриха спецченгета. Информацията за предстоящия пуч срещу несебърския Ал Капоне обикаля ъндърграунд средите от седмици както по Южното Черноморие, така и в столицата.

Според представители на крими контингента набиращата сила наркобанда вече е завзела половината от пазара в курортния град, като с бъдещия отстрел на Очите очаква догодина те да са господари там. Решението един път завинаги да се сложи край на прословутия бос идва, след като бившият бодигард на Васил Илиев и Таки Радостин Бързанов – Радо Слънцето се притече на помощ на Очите и пое бизнеса му, докато той се възстанови, информира "България днес".

Според криминалисти веднага след престрелката между главорезите на Желязков и конкурента му Божидар Кузманов - Божо Кравата на 8 юни в ресторант "4you" новата наркогрупа започва инвазия. Очите обикаля болниците и претърпява операция след операция, като бъдещето му остава неясно. Кравата и хората му са погнати от ченгетата, като главатарят изчезва в чужбина.

Обстоятелствата са крайно благоприятни за апетитите на мераклиите. Арестите в Бургас започват да се пълнят с дилъри на Желязков. Доноси срещу тях се подават още преди атентата. Спипани са десетки с канабис, пико, кокаин, екстази и амфети. Полицаи премълчават за редица въоръжени сблъсъци между мутрите на несебърския Ал Капоне, които ревностно пазят териториите му и новите главорези. Позициите на борещия се за живота си несменяем престъпен бос са силно разклатени. Никой обаче не обича промените.

Една подобна смяна на конюнктурата ще създаде сериозни последствия, а ощетените големци зад кадър ще са много. През 10-годишното си господство Желязков работи в тясно сътрудничество с наследника на ВИС-2 на курорта Христофорос Аманатидис-Таки. Митичният мафиот, който е в неизвестност, взема решението нещата да се поемат от дясната му ръка в зловещата наркобанда на "Чуковете", контролираща дрогата в София, Радо Слънцето.

Той е пратен в Слънчака, където освен за териториите на Очите отговаря и за тези на шефа си - култовия комплекс "Какао Бийч", включващ едноименната дискотека, баровете "Ънду" и "Домби". Резултатите са мълниеносни. В кауша веднага попада друг мастит дилър със същия пряков - Иван Слънцето. Заедно с шестима свои мутри той е заловен да пласира кокаин, амфетамини, марихуана и хероин именно на територията на прочутия парти плаж. Междувременно състоянието на Желязков, макар и крехко, вече е стабилизирано. Той гастролира от балнеохотела в Поморие до клиники в Истанбул. Въпреки че се е покрил и за хората му не се чува нищо в медийното пространство, те отново настъпват в ъндърграунда.

Така в сътрудничество със Слънцето и след разбиването на бандата на Кравата статуквото изглежда да се възстановява. Новата митична групировка обаче отново умело се възползва от разчистването на стари сметки и продължава да набира сила. Според спецченгета тя успява да завземе половината пазар и да натрупа значителен капитал. Носят се слухове дори и за негласни споразумения със самия Радо Слънцето, който бил съгласен да му се плаща.

Така се стига до решението за нов атентат срещу Очите, чрез който догодина проституцията, дрогата, трафикът на хора и такситата по Южното Черноморие да имат нов контрольор.

Издирваният от Интерпол Божидар Кузманов - Божо Кравата се върнал тайно в България. Бандитът, който изчезна от страната заради престрелката с хората на Митьо Очите, се решил на рискования ход да влезе в страната заради бебето си.

Според слуховете в ъндърграунда той се появил в София променен до неузнаваемост. Прибегнал до маскировъчни техники, защото се страхувал да не бъде разпознат от ченгетата. Опасявал се, че ако не вземе мерки за своята безопасност, враговете му много лесно ще го надушат и ликвидират.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
46802 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
al

2016.10.28 | 08:57

1
Абе и едните са лошо и другите ... но поне се трепат ...

Добави коментар

Водещи новини