Митьо Очите може да загуби левия си бъбрек, прави си нова операция в Истанбул

  • 17 октомври 2016 21:49

  • 22151
  • 1
Митьо Очите може да загуби левия си бъбрек, прави си нова операция в Истанбул
© Булфото

44-годишният Димитър Желязков продължава битката за живота си след престрелката в Слънчев бряг на 8 юни. Заради сериозните огнестрални рани в малкия таз той може да загуби левия си бъбрек. Това стана ясно от разговор с него във вилата му в Кошарица, пише “24 часа”.

Желязков разказва подробности за пътуването си до Истанбул през септември - наложило се заради проблем, свързан с поставения му от български лекари силиконов уретер. “В Турция ми направиха пълна ревизия на извършените операции до този момент. Уретерът изпускаше, затова се наложи да ми сложат т.нар. дабъл джей (вид уретерален стент, чието име идва от формата на буквата J - б.а.)”, обяснява Желязков.

Лекарите в Истанбул му поставили и нефростома, чрез която урината се извежда директно от бъбрека, без да минава през уретера и пикочния мехур. “След месец и половина трябва да постъпя пак в болница в Истанбул. Тогава трябва да махнат катетрите, да влязат със сонда, да ми изкарат стента и да кажат дали ми е заздравял уретерът. Ако не е заздравял, трябва да ми правят операция – от тънките черва да ми направят пластика. Ако не се получат нещата, трябва да ми махнат бъбрека”, обяснява Желязков.

Друг етап от лечението му е свързан с пластика на дебелото черво.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
22151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.20 | 12:47

1
Ами, сложете му нещо да пикае през г@за. И му присадете един бъбрек от свиня и не ни занимавайте повече с този миндил.

Добави коментар

Водещи новини