Разкриха най - модерната подземна ферма за канабис (видео)

  • 09 декември 2011 12:48

  • 15615
  • 6
Разкриха най - модерната подземна ферма за канабис (видео)
©

Най-съвременната и най-добре оборудваната ферма за канабис беше разкрита от шуменски полицаи. Тя се е помещавала в шивашка фирма за специализирано работно облекло в Нови пазар, на 4 метра под земята. Във връзка с образуваното по случая досъдебно производство двама мъже са обявени за общодържавно издирване.

В склада за платове на фирмата, полицаите открили две електрически табла, едното от които бутафорно, отварящо се като врата към подземно помещение, в което се влизало със стълба. Под земята полицаите разкрили 4 стаи, в които се отглеждали растенията. Иззети са 550 броя саксии, три чувала със суха листна маса с тегло над 6 кг., саксии с подрастващи растения и две опаковки с покълнали семена от канабис. Според специалисти ако откритото и иззето количество бъде изсушено ще е около 100 килограма.

Помещенията били изключително добре оборудвани, вътре е имало много електроника и техника, във всяка една от стаите са били монтирани по 12 осветително-нагревателни тела, чието включване било автоматизирано. Помещенията  били добре топлинно и хидроизолирано, имало е датчици за измерване на температурата и влажността на въздуха, както и изградена вентилационна система, като в три от стаите били монтирани въздушни филтри.  В помещенията са открити още сушилня за листната маса, центрофуга, торове и семена от канабис.

Полицаите извършили претърсване и в офиса на фирмата, като са намерени и иззети малки количества марихуана, компютърна конфигурация и тефтери.  „Цената на един килограм от този канабис струва от порядъка на 12-15 000 лв., тоест той е с много добри качества и показатели", обясни шефът на ОД на МВР-Шумен комисар Любомир Христов. По думите му в тази „ферма" се е реализирал пълния цикъл за отглеждането на растенията. Христов уточни, че най-вероятно фермата за канабис е създадена преди 6 месеца.
От полицията и прокуратурата не оповестиха подробности за издирваните по случая лица, нито на колко години са, нито дали са чужди граждани. Стана ясно единствено, че единият от тях и друг път се е занимавал с такъв вид дейности.
„Единият от собствениците на фирмата не е разпитван към момента , разпитвани са свидетели, работещи във фирмата служители и такива, които не работят по трудов договор в този шивашки цех, включително имаме и разпит пред съдия", заяви окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова.
 Разкриването на фермата за производство на канабис е плод на продължил 2 месеца труд на служителите на шуменската полиция, уточни комисар Любомир Христов.

Последвайте канала на

Novini.bg
15615 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
rossen4i4o

2017.03.29 | 18:04

6
по добре канабис отколкото , антибиотик и некадърен доктор
GAVRIL

2016.03.22 | 16:47

5
6te ima kvo da pu6at policaite
Crowz

2016.03.22 | 16:47

4
Нищо лошо не са правили хората според мен..
Земеделец

2014.01.03 | 21:58

3
Абе това са тестови растения. Идеята е била да се отглеждат картофи по препоръката на Боко Тиквата.

2011.12.11 | 22:20

1
Земеделец= производител на канабис?

2011.12.11 | 22:20

2
До №4. И двете са зле. Такива като теб благоприятстват наличието на другите, който ни "кормят като животни". Има ли утрепки в обществото то ще е нездраво и ще страда и от алчни и безхаберни лекари и от некадърни политици и всякакви други, който в момента са в апогея си. Всеки да се огледа в какъва държава живеем и ще ме разбере.

Добави коментар

Водещи новини