Оставиха в ареста младеж спипан с 3 кг. канабис

  • 29 ноември 2011 16:20

  • 903
  • 0
Оставиха в ареста младеж спипан с 3 кг. канабис
©

Варненският окръжен съд определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" за Пламен Рос., задържан с близо 3 кг марихуана. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Органите на реда открили в дома на 21-годишния варненец близо 3 кг канабис, разпределен в различни разфасовки и поставен на различни места. Въпреки началния етап, на който се намира разследването, съдът се съобрази със събраните доказателства и материали. Освен иззетата дрога, обвинението твърди, че има данни и за други лица, неустановени до този момент, които също са част от схема за продажба на марихуана. Въпреки младата си възраст, младежът вече е осъждан за престъпление против личността. Тези факти дават основание на съда за извода, че ако е с по-лека мярка за процесуална принуда Пламен може да извърши друго престъпление.

Съдът получи и доказателства, че младежът страда от хронично вирусно заболяване. Според представената епикриза обаче, то може да бъде лекувано медикаментозно. Именно затова съдът припомни на обвиняемия, че в ареста има всички права на здравно осигурено лице и възможност за адекватно лечение. Решението на съда подлежи на обжалване.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини