Салон за масажи снима тайно ВИП клиентки

  • 24 юни 2016 07:29

  • 7753
  • 0
Салон за масажи снима тайно ВИП клиентки
© Getty Images/Guliver

Районната прокуратура в Пазарджик погна студио за масажи заради нелегални снимки на клиентки, сред които имало и държавни чиновнички.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, пише "Телеграф".

ВИП персоните не подозирали, че докато използват услугите на студиото, скрити камери са ги щракнали в по-интимни пози.

Разследването е по Чл. 339а от НК, текстът на който гласи, че "който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва  с лишаване от свобода до 3 години. Ако деянието е извършено от длъжностно лице във връзка със службата му, наказанието е лишаване от свобода от една до 5 години".

Наблюдаващ прокурор е Георги Кацаров, който потвърди разследването. Разплитането на скандалните видеозаписи тръгнал от сигнал до Федерацията на потребители, които сезирали полицията и прокуратурата.

В края на миналата седмица полицаите атакували студиото и в трите помещения зад противопожарните кранове и огледала били открити камери със записващи устройства. От офиса на фирмата, стопанисваща студиото, били иззети компютри и документи. Предварителната проверка установила, че без необходимите разрешения и лицензи в студиото се правели процедури, които задължително трябвало да се извършват от хирург, дерматолог или естетичен лекар, а не от обикновен козметик. Използвани били и медикаменти с недоказан произход.

Собственичката на студиото се оправдала, че атаката срещу нея била дело на хора, които преди работили при нея, а за камерите не знаела.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7753 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини