Митьо Очите попаднал в капан, стреляли два пъти по него

  • 16 юни 2016 21:55

  • 39887
  • 5
Митьо Очите попаднал в капан, стреляли два пъти по него
© Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му Мария Шишкова и Борислав Сарафов прекараха няколко часа в кабинета на апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров днес. При тях влизаха магистрати, които работят по знакови дела.

Наблюдаващият обвинител по делото за стрелбата в Слънчев бряг Ангел Ангелов бе забелязан да влиза в сградата на прокуратурата около обяд. На 8 юни при сблъсъка между две групи бе ранен тежко Димитър Желязков - Митьо Очите, убит бодигардът му Александър Алексиев и бяха ранени още двама.

Малко след прокурор Ангелов с папки в ръце пристигна и шефът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов. След Бургас висшите магистрати инспектираха прокуратурите в Несебър, Поморие и Созопол. В петък ще дадат брифинг за резултатите от проверките.

В четвъртък следобед в Бургас пристигна и вътрешният министър Румяна Бъчварова. По непотвърдени данни е започнала и проверка от Инспектората към МВР, пише "24 часа".

В капан е паднал несебърският бос Димитър Желязков при престрелката в Слънчев бряг, разкриха пред изданието добре осведомени източници.

Хората на съдържателя на заведението 4 you, в което стана престрелката, Божидар Кузманов - Божо Кравата са били предупредени и са го чакали, а килърът, опитал да очисти Митьо Очите, е стрелял 2 пъти по него, твърдят очевидци на екшъна.

Според тях стрелецът първо е ранил Желязков, после гарда му Александър и отново открил огън по Очите. Едва след втория откос Желязков се свлякъл на земята до мъртвия си охранител Александър Алексиев.

В тялото на охранителя са открити общо 7 куршума, а експертиза вече доказа, че само 2 са изстреляни от пистолета на 31-годишния Тодор Стамов от Стара Загора. Той е задържан на място в ресторанта веднага след престрелката и оттогава е в ареста.

Утре Славов ще обжалва пред апелативния съд мярката си, но тя едва ли ще бъде променена, поне на този етап от разследването.

Човекът, стрелял по Очите, все още не е прибран зад решетките, но разследването в тази посока напредвало, казаха от прокуратурата.

По информация на “24 часа” има още двама ранени в кървавата баня - но за това официално не бе оповестено.

В крака е прострелян един от хората на Очите, чието малко име е Радослав, а зетят на Желязков - Велислав, когото всички наричат Вили, получил рана в крака, най-вероятно от стоп патрон.

Има голяма вероятност част от куршумите, попаднали в тялото на Димитър Желязков, да са от намерения в ресторанта “Макаров” с изтрити номера, смятат разследващи.

Самият Желязков не е носил бойно оръжие, а електрошоков пистолет.

На 8 юни вечерта той тръгнал към денонощния ресторант в Слънчев бряг с намерението да сплаши Божо Кравата и хората му. Последвала обаче престрелка, при която съвсем умишлено стрелецът се е целил под бронежилетката на Желязков, макар че един куршум е заседнал в нея.

Затова и травмите са най-вече в областта на корема и малкия таз.

Куршумът, попаднал в горната част на гърдите, е влязъл в тялото на Митьо Очите странично, когато той се е извъртял, казват близки до боса.

Сблъсъкът във 4you имал предистория. Дни по-рано в курорта е набит шведски туроператор. Акцията е извършена от хора на Божо Кравата, които трябвало да респектират чуждия туроператор - имал неблагоразумието да се договори с хора, близки до зетя на Очите. Уговорката била да захранва с клиенти татустудио в Слънчев бряг и няколко конкретни заведения при алкохолните турове.

След този развой на нещата е била потърсена протекцията на Митьо. Той решил лично да се саморазправи с Божо Кравата, с когото имал и предишни търкания.

Във фаталната вечер Очите влязъл в ресторанта с пура в уста, обграден от свои момчета, но бързо срещу него е открит огън.

Въпреки тежките травми и опасенията на лекарите, че те могат да се окажат фатални за несебърлията, състоянието му вече е стабилно.

Няколко часа след като бе изведен от медикаментозната кома, Димитър Желязков вече беше контактен, в съзнание и дишаше самостоятелно. Той дори се опитал да проговори и произнесъл няколко нечленоразделни звуци, когато видял децата си и приятелката си Антигона.

Лекарите са категорични, че 43-годишният пациент започва да се възстановява.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
39887 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.06.20 | 02:34

5
Ще оживее! Тоя пълни партийни каси още от времето на СДС,та чак до днес!

2016.06.20 | 02:33

4
Пари пари и пак пари .Това е истината и за това ще живее.
Осъзнат

2016.06.20 | 02:33

3
Ако не издържи, веднага да се канонизира. нов Български светец. Ако оцелее поне президент. Аз мислех, че е престъпник в началото, но като гледам как пишат за него, как ссе стараят на живот и смърт да оцелее, разбирам че съм грешал и това е голям човек за България.
12

2016.06.20 | 02:33

2
Е чак сега божо кравуна ша стане божо шницела. Излиза, че всеки който е имал проблеми с местните рекетьори и боклуци е търсел помощ от Митьо очите. И какво излиза сега, че Митьо всъщност е ДЪРЖАВАТА на черното море! Да уволнят тогава всички шибани държавни служители свързани със сигурността в региона, и да дадат заплатите им на Митьо очите за да се грижи за реда и да няма нужда да продава дрога за да се издържа!
mmmmmm

2016.06.17 | 21:41

1
i kade e darjavata da is4isti vsi4kata taq izmet misleh 4e samo prezidenta e carvyl no qvno ministarkata na mvr ne pada po doly s iskazvaniqta si za 4esniq biznesmen nadqvam se trafik informaciqta da ne mi spre komentara sigyran sam 4e i te mislqt taka

Добави коментар

Водещи новини