Икономическа полиция подгони такситата в София

  • 29 ноември 2011 16:00

  • 2197
  • 0
Икономическа полиция подгони такситата в София
©

Служители на „Икономическа полиция”-СДВР разкриха организирана престъпна група за данъчни и документни престъпления, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията се провежда съвместно с представители на ДАИ и териториална дирекция „Национална агенция по приходите”. Петима ще останат в ареста за 24 часа, в Осмо Районно управление „Полиция” е задържан шофьор на такси с фалшиви документи. Специализираната полицейска операция на “Икономическа полиция”, съвместно с разследващи и пътни полицаи от столичната дирекция, представители на ДАИ и териториална дирекция „Национална агенция по приходите” се провежда на територията на столицата.

Седем екипа за претърсване и единадесет мобилни групи действат на различни места в София. Акцията е за установяване на таксиметрови автомобили, оборудвани с касови апарати на фирми, за които има данни за укриване на данъци.
Преди няколко месеца служители на „Икономическа полиция” установили, че няколко души са създали схема за некоректно отчитане и избягване на плащането на данъчни задължения в големи размери.

Полицаите констатирали, че пет фирми използвали фалшиви документи. Участниците в схемата съставяли фалшиви договори за франчайзинг, за лизинг на автомобили, разрешителни за извършване на таксиметрова дейност и др., като чрез тях набирали и изпращали на работа шофьори в таксиметрова компания. Голяма част от колите, които ползвали фирменото означение, били оборудвани с касови апарати, фискализирани на посочените фирми. При проверка в съответните структури на Националната агенция по приходите било установено, че петте фирми нямат регистрирани действащи касови апарати.

Досега са проверени 37 таксиметрови автомобила като при 17 от тях е установена съпричастност към престъпната схема. Колите са претърсени и са иззети касови апарати и счетоводни документи. При претърсване на два офиса на таксиметрова фирма и четири домашни адреса са иззети още документи, свързани с обекта на проверката.

Петима души са задържани в Столичната дирекция. В хода на акцията е заловен и шофьор, извършвал таксиметрова дейност с фалшиви лична карта и свидетелство за правоуправление. Мъжът е задържан в Осмо районно управление.

Последвайте канала на

Novini.bg
2197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини