МВР: Мащабната акция в страната ще продължи до понеделник

  • 13 януари 2016 15:49

  • 2397
  • 1
МВР: Мащабната акция в страната ще продължи до понеделник
©

Във връзка с извършената мащабна полицейска операция на територията на цялата страна от МВР отчетоха резултатите, които са постигнати. В нея са участвали около 1200 служители на реда, както и жандармерията. От МВР допълват, че акцията тече от снощи и ще продължи до понеделник в 18:00 ч., предаде репортер на Новини.бг.

Акцията е регулярна и целите й са да гарантира сигурността на населението в малките и труднодостъпни населени места. Ще бъде направен анализ на криминогенната обстановка страната и в областите, в които се налага ще има постоянно полицейско присъствие.
Проверявани са били оперативно-интересни лица, МПС-та, както и изоставени жилища и промишлени постройки, където би могло да се помещават мигранти. Задържани са 108 души, съобщиха от МВР. Някои от тях са известни на полицията, но тъй като текат досъдебни произвидства не могат да се оповестят имената им.

Относно изчезването на рапъра Сарафа от полицията заявиха, че имат информация, че е напуснал пределите на страната и са отправили запитване към службите в Испания. В момента се чакат отговор оттам.

По повод вчерашния криминален инцидент, който потресе Враца, от МВР посочиха, че това са действия от хулигански подбуди. И двамата братя са задържани.

За убийството на Веселин Стоименов от МВР допълниха, че са установили, че той е съдружник в над 10 фирми. Всички те се проверяват, както и всички версии по убийството. Към този момент има финансов мотив в убийството. Има записи на камерите в комплекса, които се анализират.

По повод убийството на бизнесмена Александър Антов от МВР увериха, че се проверяват всички версии, касаещи престъплението. Той е имал участие в няколко фирми. Полицията смята, че мотивът за деянието най-вероятно е финансов. Проверяват се хора, които са му дължали пари, както и дали той не е дължал пари. Няма информация да е бил изнудван. В района, където е станало убийството няма камери, иззети са записи от близост до мястото, но записите са с лошо качество или не са работили, уточниха от МВР.

От МВР и министър Бъчварва се тревожат, че няма положителни резултати във връзка с разкриването на убийството на младежа в Борисовата градина на 2 юни. Още по-жалко е, че не може да се установи самоличността на лицето от камерите в близост. Няма отговор и от партньорските служби по престъплението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.13 | 20:23

1
АКЦИИ, АКЦИИ... хаѝде да се работи така всеки ден !!!

Добави коментар

Водещи новини