И аржентинец арестуван за въоръжения грабеж в Пазарджик преди Коледа

  • 11 януари 2016 20:35

  • 2300
  • 1
И аржентинец арестуван за въоръжения грабеж в Пазарджик преди Коледа
© Булфото

Двама души, единият от които аржентинец, са задържани за въоръжения грабеж в Пазарджик преди Коледа, при който бяха простреляни пазарджишкият бизнесмен Спас Спасов и неговият брат. Това съобщиха на съвместна пресконференция представители на полицията и прокуратурата.

Задържаните са многократно осъжданият 31-годишен Джемал Аликов от Пещера и 39-годишният аржентинец Фернандо Кастро. Последният понастоящем е неосъждан испански гражданин с адрес в Барселона.

Аликов и Кастро са задържани на 7 януари на възлово кръстовище в Пловдив. Те не са успели да окажат съпротива при ареста. У тях са открити около 10 хиляди евро, които обаче не са парите, отнети при грабежа, посочи директорът на пазарджишката полиция Йордан Рогачев. Аржентинецът е влязъл в България в средата на декември миналата година.

Срещу задържаните са повдигнати обвинения за грабеж, придружен с опит за убийство, извършен в съучастие. Двамата са в ареста за 72 часа.

Третият от нападателите Васил Атанасов бе арестуван на 30 декември 2015г. в Пловдив. Издирва се четвъртият участник в грабежа.

Нападението бе извършено на 21 декември 2015г. в офис на фирмата на Спасов, намиращ се в промишлената зона на Пазарджик. При грабежа са откраднати 23 500 лв, около килограм златни накити и скъпи мобилни устройства. Разследващите са установили, че извършителите са били въоръжени с пистолети и автомат "Калашников", а за напускане на местопрестъплението са използвали личния автомобил на единия нападател, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gost

2016.01.12 | 10:19

1
Ne ni stigat naschite,ami i 4ujdencite doidoha-vidiaha razgraden dvor i...

Добави коментар

Водещи новини