Рецидивист е задържан за въоръжения грабеж в Пазарджик

  • 04 януари 2016 11:19

  • 1325
  • 0
Рецидивист е задържан за въоръжения грабеж в Пазарджик
©

Рецидивист от Пловдив е бил задържан за въоръжения грабеж извършен на 21 декември, м.г., в Пазарджик. Срещу 56-годишния Васил Атанасов е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с опит за убийство, съобщава окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов пред "24 часа".

На 2 януари пазарджишкият окръжен съд е постановил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за рецидивиста, който е осъждан многократно за различни престъпления.

Инцидентът стана на 21 декември вечерта, когато след предварителна подготовка, четирима въоръжени мъже нахлуват в офиса на бизнесмена Спас Спасов, край гарата в Пазарджик. След като преди това обезвреждат и завързват пазача на фирмата. В момента на атаката в офиса е и брата на Спас Спасов - Тодор, както и жената с която живее на семейни начала Катя. Нападателите, които са били въоръжени с пистолети и автомат "Калашников" искат наличните пари. Братята бизнесмени опитват да се противопоставят но са простреляни в краката, а Тодор и в едната ръка.

След като взимат наличните 20 хиляди лв. в офиса престъпниците смъкват и солидното количество златни накити на жертвите. Към момента съучастниците на задържания Васил Атанасов все още се издирват.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини