Заловиха каналджия на магистрала "Тракия"

  • 14 декември 2015 18:04

  • 1473
  • 1
Заловиха каналджия на магистрала "Тракия"
©

Трафикант на мигранти бе заловен на АМ "Тракия". Ангел Р. от Панагюрище, на 42 години, е бил заловен по време на проверка край Стара Загора.

Сега той рискува да получи присъда между 1 и 6 години лишаване от свобода, както и глоба от 5 до 20 хиляди лева, ако бъде признат за виновен за подпомагане на 37 лица от кюрдски произход да преминат незаконно в страната. Срещу него е започнало бързо производство, след като днес е задържан на автомагистрала "Тракия" да превозва чужденците с микробус "Рено Мастер" към София. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 14 декември микробусът със софийска регистрация, който управлявал Ангел Р., бил спрян в района на Стара Загора. Шофьорът, който бил криминално проявен, се подчинил на сигнала на патрулиращите полицаи и спрял возилото. Той бил задържан, а при огледа на микробуса в каросерията му са открити 37-те кюрди, сред които имало десетина непълнолетни и малолетни деца. Всички те били влезли в България без документи за самоличност. Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ Районно управление на полицията в Стара Загора, уточниха от прокуратурата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1473 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.15 | 17:47

1
Браво на Меркел, създаде нови работни места - каналджии...

Добави коментар

Водещи новини