България ще пише стратегия за борба с трафика на хора

  • 26 януари 2016 10:28

  • 916
  • 1
България ще пише стратегия за борба с трафика на хора
©

България ще пише стратегия за борба с трафика на хора. Тази крачка е част от европейски усилия за справяне с проблема. Това каза и.д. секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора Камелия Димитрова. Тя откри Национална работна среща за противодействието на трафика на хора и закрила на жертвите.

Проблемът с трафика на хора не може да бъде решен само от нас самите, но и от никоя страна самостоятелно. Можем да се справим само с изключително добро сътрудничество, което сега не е достатъчно активно. И това си личи по резултатите, каза вицепремиерът Меглена Кунева. Според нея не можем да си разрешим да гледаме на този проблем академично и отстрани.

Без да се прилага закона от страна на МВР и прокуратурата основно, няма как да сме сигурни, че той се прилага с цялата му строгост, посочи още Меглена Кунева и призова да се направи анализ за още по-добра наказателна политика, както и дали е подходящо за трафик на хора да се постановява условна присъда.

По думите на вицепремиера стратегията за борба с трафика на хора, която страната ни ще разработи, трябва да е готова до края на годината. По данни на прокуратурата за първите шест месеца на 2015 година са образувани нови 43 дела. Жертвите са 309, като в тази цифра влизат и миналогодишни случаи. Основна част са жертви на сексуална експлоатация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
916 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.01.26 | 17:33

1
хахахахаха

Добави коментар

Водещи новини