В Ямбол са задържани поръчител на самоделно взривно устройство и изработилият взрива

  • 11 декември 2015 15:04

  • 2588
  • 0
В Ямбол са задържани поръчител на самоделно взривно устройство и изработилият взрива
©

В Ямбол са задържани двама мъже - поръчител на самоделно взривно устройство и изработилият взрива. Наложена им е мярка за неотклонение "задържане за 72 часа". Това съобщиха на съвместна пресконференция окръжният прокурор Дойчин Дойчев и директорът на ОД на МВР комисар Генчо Иванов.

"Бомбаджията" е бил арестуван, когато е възнамерявал да предаде на поръчителя две взривни устройства с общо тегло три килограма. Експерти от Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/ са обезвредили устройствата и в момента анализират вида на взривното вещество в тях, както и неговата поразяваща сила, съобщи комисар Иванов.

Задържаният е 21-годишен, безработен, с регистрация за хулиганство. Предявено му е обвинение по член 339, ал. 1 за притежаване на взривни вещества, което означава "лишаване от свобода от 2 до 8 години". При обиск в жилището му са открити вещества и предмети за изработване и на други взривни устройства, допълни Дойчев.

Поръчителят на взривните устройства е на 42 години и също е с регистрация за хулиганство. Пред разследващите е признал, че взривните устройства са били предназначени за определен човек, с когото е имал неуредени междуличностни отношения.
Разследването на случая продължава. За двамата е поискана нова мярка за неотклонение - "постоянно задържане под стража".

Последвайте канала на

2588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини