Шефът на Air France: Сигналът за бомба на борда на самолета е фалшив

  • 20 декември 2015 17:05

  • 1557
  • 0
Шефът на Air France: Сигналът за бомба на борда на самолета е фалшив
© Getty Images/Guliver

Сигналът за бомба на борда на самолета на „Air France”, кацнал извънредно в Кения в неделя, е фалшив. Това обяви по време на пресконференция изпълнителният директор на авиокомпанията Фредерик Гаже, цитиран от "Нова телевизия".

В състава на откритото на борда на самолета на „Еър Франс“ подозрително устройство няма взривни вещества, съобщава ITV, цитирана от "Фокус".

По думите на представител на кенийската полиция , устройството „прилича на хронометър, монтиран върху кутия“. По-рано подозрително устройство бе открито на борда на самолет на авиокомпанията „Еър Франс“, който кацна аварийно в Момбаса.
„Устройството е било изнесено от самолета и в него не са открити взривни вещества, но хронометърът все още не е анализиран“, заяви източникът.

Машината, която пътуваше от френския остров Мавриций към Париж, се приземи в на летището в град Момбаса заради подозрителен предмет, открит в тоалетната.

Всички пътници и екипажа бяха евакуирани, а експерти започнаха проверка на съмнителното устройство. Няколко часа по-късно летищните власти съобщиха във Facebook, че намереният на борда предмет действително е бомба. Съобщението гласеше: „Експертите по взривни устройства преместиха бомбата на безопасно място”. Минути по-късно обаче летищните власти изтриха съобщението без да обяснят причините за това.

1557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини