Д-р Атанасов: Пострадалият ученик е в дълбока кома и с опасност за живота

  • 02 декември 2015 20:33

  • 4330
  • 0
Д-р Атанасов: Пострадалият ученик е в дълбока кома и с опасност за живота
©

Ученикът, който пострада в училищен двор в Разлог, след като част от футболна врата падна върху главата му, продължава да е в тежко състояние.

Момчето е в дълбока кома, каза д-р Сашо Атанасов, дежурен неврохирург в "Пирогов", цитиран от агенция "Фокус". Лекарят уточни, че детето в момента се намира в неврохирургична реанимация и се продължава борбата за живота му. Той каза още, че продължава реанимационното лечение и за момента не се налага оперативна намеса.

По-рано днес 14-годишното момче пострада тежко при инцидент в двора на ОУ "Н. Парапунов" в Разлог. Първоначално бе съобщено, че ученикът е 16-годишен. Инцидентът е станал около 13:00 ч., а момчето е пострадало по време на занятия по физическо. По време на мач той е пазел вратата, съобщава Нова телевизия.

Учителят по физическо твърди, че той е стоял под вратата и не е правел нищо, а директорът коментира, че момчето се е люлеело на нея.

Полицейски екипи направиха оглед на мястото на инциодента. От образователния инспекторат в Благоевград също започнаха проверка по случая. Каква е причината вратата да се стовари върху момчето обаче остава неясно.

Спортната площадка в училището е изградена преди пет години като дарение от общината. Тогава експертна комисия е установила, че съоръжението е обезопасено и едва след това е било пуснато в експлоатация. След време, обаче вандали са прерязали скобите, които са придържали вратите на игрището. Сега стопанисването ѝ е работа на училището.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини