Снарядът по Алексей Петров въобще не се взривил, това е четвърти неуспешен атентат при стрелба с гра

  • 29 октомври 2015 16:09

  • 5920
  • 7
Снарядът по Алексей Петров въобще не се взривил, това е четвърти неуспешен атентат при стрелба с гра
© Булфото

Рано сутринта днес наемните убийци, пратени срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, за пореден път доказаха, че изпълнителите на мокри поръчки в България не могат да стрелят с гранатомет. Това стана и причина бившата барета да оцелее при второ драматично покушение.

Снарядът, изстрелян по джипа на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, въобще не се е взривил, пише "168 часа", позовавайки се на източници от МВР. Най-вероятно също като при атентата срещу Поли Пантев на бул. "Симеоновско шосе" през 2000 г. наемниците са стреляли от прекалено близко разстояние по мишената. Боеприпасът на РПГ-то обаче се активира след 15-ия метър. Преди това снарядът е просто едно голямо парче желязо, което лети със скорост 115-120 метра в секунда, но не се взривява в препятствията, които среща по пътя си.

Точно това според източниците на вестника се е случило и днес сутринта, когато Алексай Петров малко преди 9 часа сутринта е тръгнал на работа, придружен от охрана. Наемниците са го причакали близо до дома му на ул. "Арарат". Те са били двама души - шофьор и стрелец. Наемникът с РПГ-то в ръце е стрелял от прекалено къса дистанция, снарядът смачкал предната дясна врата на джипа, рикоширал от нея и се забил в сграда отзад, без изобщо да експлоадира.

Веднага след стрелбата наемният убиец скочил в червената "Опел Вектра" и избягал бързо от мястото, докато в същото време Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и охраната му напуснали невредими мястото на инцидента. Специалисти са категорични, че, ако разстоянието от гранатомета до джипа е било по-голямо - снарядът вече е щял да лети със скорост почти 300 метра в секунда, щял е да бъде активиран и да се взриви в джипа. Експлозията в този случай би била, меко казано, фатална дори и при 7-степенната бронировка, която Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна си поръчал.

В такива случаи освен разрушения и убийствена ударна вълна, на мястото на поразената цел се развива изпепеляваща температура от над 1000 градуса по Целзий. Атентатът срещу бившата барета и собственик на застрахователна компания е пореден неуспешен опит за разчистване на сметки с гранатомет в градски условия в София.

Освен провалът при покушението срещу Поли Пантев през 2000 г. наемници не успяха да взривят бронирания джип на сикаджията година по-късно, вече ползван от приближения му Георги Пехливанов. Тогава при обстрел срещу къпалнята "Мария Луиза" те бяха забравили да свалят капачката на РПГ-то, което ги провали. Недалеч оттам години по-късно други дилетанти в бранша не успяха и в атентата срещу Антон Милтенов-Клюна, който по онова време бе на гребена на нарковълната в София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5920 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
СССР

2015.10.30 | 02:50

7
Гаранция,че гранатомета е бил-Мade in Russia...То какво иската от китайски и руски стоки???
vlado157

2015.10.30 | 00:28

6
То всичко по читаво напусна Бг,останаха едни тъпи гербаджии.Какво да чакаш от тях само простотии,една дистанция не могат определят като хората.

2015.10.30 | 00:28

5
тез хора не са ли гледали рамбо или командо да знаят как се с треля с рпг, ами само правят киорфишеци по пътя.Ограмотете се малко бе батки!
Бойко ТИКВАТА ПРОСТА

2015.10.30 | 00:28

4
Бахти кутсуза ! Четвърти път и нищу ?! Мааму стара , тоз Аликсей да не е уручасън ве ?! С Чакъра стана от раз ! А при Питроф колко пътя и се ни стаа , дявол го взел !
казарма

2015.10.30 | 00:27

3
ако бяха ходили в казармата или не са били тъпи кечаджии щяха да знаят как се използва рпг не е като по филмите с рамбо има си особенности на оръжието и няколко правила за стрелба

2015.10.30 | 00:27

2
Не ги слушайте тези дърдорковци от МВР, нищо не разбират. КУМУЛАТИВНИЯТ ЗАРЯД от ракетата е бил изваден предварително, като е останал само реактивният.
Бойко ТИКВАТА ПРОСТА

2015.10.29 | 22:36

1
Сига шъ ликвидиръм стрилеца , негофтамама никадърна ! Как няма да му гръмни бомбатъ ??? И аз какту съм на магистралътъ Питроф нема да мъ пропусни ! Шъ отидъ при Бирата набързу !

Добави коментар

Водещи новини