Aфганистанци се опитаха да избягат от полицейско управление в София

  • 10 септември 2015 15:01

  • 1669
  • 0
Aфганистанци се опитаха да избягат от полицейско управление в София
© novini.bg

Двама афганистански бежанци са се опитали да избягат от ареста на Трето РПУ в столицата. В районното управление е била назначена вътрешна проверка и са наложени наказания, предаде БНР.

Направилите опит за бягство са били доведени в районното управление заедно с други хора, задържани при поредната акция на столичната полиция. Те са се представили за непълнолетни. В ареста те изкъртили решетката на въздухопровода и успели да се измъкнат през него. Бежанците не излезли от сградата на Трето РПУ в София, защото са заловени от дежурните полицаи метри преди входа.

Нелегалните имигранти разказвали пред полицаите за нова практика при трафика на хора. Плащането на каналджиите вече не ставало предварително, а едва след като бежанците минат успешно границата. Парите били оставяни в човек в Турция, служещ за гарант на сделката. След като трафикантите преведат хората през границата и бежанците дойдат в София, те се обаждали и давали разрешение за плащане. Тази практика била въведена заради зачестилите случаи на трафиканти, които изоставят хора след като са им взели парите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини