Задържаният сириец за ислямистки атаки на сайтове е 21-годишен студент

  • 15 юли 2015 14:35

  • 1645
  • 2
Задържаният сириец за ислямистки атаки на сайтове е 21-годишен студент
© Getty Images/Guliver

Задържаният при акция на ГДБОП сириец, уличен в извършването на ислямистки атаки на сайтове, е 21-годишен студент у нас, научи "Хоризонт".

Младежът е роден в Сирия, но през по-голямата част от живота си е живял в България.

Проверката на антимафиотите е доказала, че младият мъж е участвал в атаки на интернет сайтове, но не у нас, а в чужбина. 21-годишният студент разбивал сайтове на различни компании и държавни институции извън България, като вместо заглавната страница е слагал информация, свързана с атаките срещу френското сатирично издание "Шарли Ебдо".

От свои източници в МВР "Хоризонт" научи, че родителите на младия мъж са дошли в България като студенти преди много години и постоянно живеят у нас. Групировката, към която се числи арестуваният - "Близкоизточна киберармия" си сътрудничи активно с "Ислямска държава". Често хакерите извършват атаки именно по поръчка на терористите от ИДИЛ. Групата, част от която е бил и студентът, е разбила близо 3 500 сайта само за година, припомнят от МВР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1645 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БГ

2015.07.23 | 23:50

2
СЕГА ДА МУ РАЗБИЯТ САЙТА ОТЗАД !!!
Гост

2015.07.23 | 23:50

1
Взимайте още бежанци, те после ще ни ебат газеца заедно. Тези хора са генетично увредени. Не може едно две поколения да минат, да се родиш в дадена държава, да живееш сред тези хора, да учиш да си част от обществото и в следващия момент да почнеш да убиваш и режеш глави на същите тези хора дето са те приели. Какво майка си търсят в Европа като не харесват нашия начин на живот. Вън ненормалници такива, вървете се избивате у вас си

Добави коментар

Водещи новини