Бъчварова: Няма да има самоцелни уволнения заради изнесените случаи на полицейско насилие

  • 10 юли 2015 13:39

  • 1432
  • 6
Бъчварова: Няма да има самоцелни уволнения заради изнесените случаи на полицейско насилие
© Булфото

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. обеща да няма самоцелни уволнения заради коментираните случаи на полицейско насилие. Общият фон от работата на МВР не може да се характеризира като съзнателна политика на прекомерна полицейска употреба на сила, посочи тя пред журналисти в парламента.

Министърът уточни също, че когато приключи дисциплинарната проверка по случая с момчето и момичето в София, имената на полицаите ще бъдат съобщени. Трябва да се види целият случай какъвто е бил, когато е започнал, не искам да обвинявам никого, добави Бъчварова. Министърът не изключва, че с изнасянето на видеата - в София, по границата, със стара дата, се цели дискредитацията на МВР и нейната лична.

Сигурно, каза Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., някои хора не са доволни, че съм там, не са доволни от работата на един министър на вътрешните работи, който не е от системата, но аз смятам, че има достатъчно основания да продължа да работя. Според нея смисълът на усилията е хората да бъдат убедени, че МВР не може да бъде самоцелно репресивна институция, че трябва да бъде на страната на гражданите. Така министърът възприема готвения днес граждански протест срещу полицейското насилие. Тя посочи, че са набелязани стъпки, сред които засилени проверки, контрол и санкции при нарушения.

Давам си сметка, че това допълнително натоварва служителите на МВР, отбеляза Бъчварова. Обмисля се и въвеждане на допълнително обучение за задържане, което ще има и опреснителен характер. Необходимо е, защото се изискват много умения да намериш нужния баланс, обясни идеята Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Във връзка с предстоящите промени в конституцията, които трябва да бъдат гласувани от парламента, вицепремиерът е убедена във важността на политическия акт от приемането на предложенията. Надявам се да успеем да ги осъществим, защото без тях последващият вариант е да приемем един закон - за съдебната власт, но така ще бъде отложено истинското обновление на системата с няколко години и това няма да се хареса на гражданите, заяви министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1432 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.07.17 | 22:40

6
Няма да има уволнения, не го ли разбрахте? Гарван гарвану око не вади!

2015.07.17 | 22:39

5
да, твърде лесно се прикриват престъпления зад законни практики , но да не забравяме че милиционерите се обучават точно за такива действия

2015.07.14 | 19:44

3
Крадат парфюми от моловете в Бургас и ги продават на улиците в Шумен!

2015.07.14 | 19:44

4
Няма ли охрана и камери?

2015.07.14 | 19:44

2
Румяно - не си за там... ГЕРБ не го заслужават това. Подай си оставката. МВР не е за всяка уста лъжица....

2015.07.10 | 22:17

1
Купих си СК за 10 лева... Прекарал ли съм се?

Добави коментар

Водещи новини