Задигнаха каса с 3 кила злато във Варна

  • 20 октомври 2011 18:11

  • 2396
  • 0
Задигнаха каса с 3 кила злато във Варна
©

300-килограмова метална каса, пълна със злато, скъпоценни камъни и пари, задигнали обирджии в сряда през нощта от ателие на ъгъла на улиците „Дрин“ и „Йосиф Стоянов“ във Варна. За липсата и сигнализирал собственикът на магазина.

Според шефа на варненска полиция, комисар Димитър Димитрова, за кражбата първи разбрал синът на собственика, пише "СтандартНюз". Когато се събудил около 6,30 часа, му направило впечатление, че алармата, свързана с ателието, не е активна. Веднага се облякъл и слязъл да провери какво става, като заварил решетката на магазина вдигната, вратата отключена, а тежката метална каса липсвала.

В откраднатия метален сейф имало близо 3 кг. златни накити, бижута със скъпоценни камъни и около 1 000 лева. Той бил измъкнат, въпреки че бил занитен в бетона с дебели и дълги стоманени пръти. След обаждането в полицията районът бил отцепен, извършен е оглед на мястото и са разпитвани собственикът на златарското ателие и близките му, както и съседите, разясни комисар Димитров.

По думите на близки на обраните, кражбата не е случайна. Тя е била планирана внимателно, тъй като дори вратата на ателието е отворена елегантно – на пръв поглед все едно е отключена. Но криминалистите при огледа открили отчупена частица от бравата. „Как са измъкнали касата, как са я отнесли, ей това не можем да си го обясним“, коментираха съседи, които знаят за какво иде реч.

Според тях, единственият вариант е крадците да са знаели с какво си имат работа и да са се подготвили детайлно за обира, включително и с подемна техника. Колко време е отнела акцията на обирджиите и как точно са се справили с алармата и сейфа, тепърва ще се разследва от криминалистите. Няма да помогне и видеокамерата на ателието, която също не работела. „Преди време правехме записи с нея, но се отказахме. Тя стои в магазина по-скоро за респект“, коментира синът на собственика. За момента няма данни някои от съседите, които живеят над ателието, да са чули какъвто и да е шум през нощта.

Полицаи коментираха, че независимо какво твърдят потърпевшите, тепърва ще се установява наличието в касата, както и кой стои зад обира. Според криминалистите, апашите са били професионалисти и са действали целенасочено и точно. Освен касата, нищо друго в магазина не е пипнато. Засега не се знае дали имуществото е било застраховано, но разследващите коментираха, че ако това е така, то нещата ще се усложнят допълнително.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини