Два цигански клана се биха до смърт

  • 14 април 2015 10:11

  • 2636
  • 4
Два цигански клана се биха до смърт
©

Масово сбиване окървави Великден във варненското село Чернево. Екшънът се разиграл малко преди 20 часа в неделя между два враждуващи клана, съобщиха от ОД на МВР-Варна.

При пиянското меле е бил прострелян в главата 26-годишният Станчо от селото, който е починал на място. Брат му Георги, на 27 години, е прострелян в гърдите, а 56-годишният им чичо Атанас е с натрошен череп след бой с бухалки. Пострадалите са настанени в МБАЛ “Света Анна” във Варна с опасност за живота.

Враждата между двата цигански клана на копанари и златари била отдавнашна. В основата е копанаринът Костадин, който е и главният виновник за кървавата драма. Той имал стари търкания с местния златар, известен като Чопъра. Преди 3 г. той купил харесвана от Костадин булка от Плевенско за куп злато. Изоставеният жених се заклел да изтрие от земята цялата рода на Чопъра. Златарят откраднал младата му жена и я продал за проститутка в Германия. В 3-етажния си бащин дом в Чернево останали двете невръстни деца, но завърналият се наскоро от гурбет Костадин се опитал неуспешно да го подпали.

В неделя войнствената група на копанарите, които са само 3 къщи в селото срещу 16 къщи на златарите, подгонила съперниците си. Костадин бил с BMW, в което били брат му Иван и баща им Васил, който пък е известен пандизчия, както и един от братовчедите им. Четиримата вилняли в селото, докато в един момент попаднали на групата златари, качващи се на Фолксваген Голф, който ударили. Последвала луда гонитба с автомобили в зрелищен екшън по улиците на селото и стрелба. Накрая бегълците били настигнати и блъскани от по-мощното БМВ, докато спрели.

“Двете ромски фамилии са единствените християни и живеят в селото между българите, докато останалите роми-мюсюлмани са в т. нар. циганска махала”, обясни кметът на Чернево, Мирка Янева. Сблъсъкът е продължил до 21 часа, потвърдили пред нея очевидци на шумния цигански екшън. След като преследвачите успели да спрат бягащите, извадили оръжие и бухалки и кървавото меле завършило с убития Станчо, а брат му Георги е прострелян в гърдите и след операция в болницата, продължава да е в тежко състояние. И двамата са младежи на по двадесет години.

“Убитият е улучен в главата и е починал на място. Колата на златарите е цялата надупчена от куршуми, а БМВ-то на Костадин е с окривени ламарини “, уточни Янева. Според нея враждата между двата рода е стара и в основата й е замесена жена.

Във връзка с възникналото напрежение между двете групи в Чернево в окървавеното село са разположени екипи на жандармерията, съобщиха от полицията във Варна. “Към момента има четирима задържани за срок до 24 часа”, уточни говорителят на полицейския пресцентър във Варна Ивана Милева. Според хората в селото задържаните са братята Костадин и Иван, баща им Васил и братовчедът, който бил с тях по време на кървавата вендета с жестокото убийство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2636 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
копанар

2016.03.21 | 16:12

4
Лични карти и здравни осигуровки поискахте ли като ги приехте в болницата?
бг

2016.03.21 | 16:12

3
А РАЗБРАХА ЛИ ОТ КЪДЕ ИМАТ ОРЪЖИЯ В МАХАЛАТА !!!

2016.03.21 | 16:12

2
Тези примати живеят в 16ти век, как ще ги интегрираш, като те трябва да изживеят времето. Не можеш да прескочиш пет века. Друго обяснение за тях нямам.
Отец Нафърфорий

2015.04.14 | 16:59

1
Когато се сбият циганите, полицията трябва да им раздава оръжие, да отцепи района и след, като спре стрелбата, да влезе да почисти!!!

Добави коментар

Водещи новини