Само 5 сигнала за нарушения при прилагането на СРС през 2014 г.

  • 11 април 2015 18:39

  • 1023
  • 0
Само 5 сигнала за нарушения при прилагането на СРС през 2014 г.
©

Само пет сигнала за нарушения при прилагането на специални разузнавателни средства са били изпратени на прокуратурата от Бюрото за контрол на СРС през 2014 г. Това става ясно от отчета на звеното, цитиран от "Mediapool".

Бюджетът на институцията за миналата година е бил над милион и половина лева, отбелязва изданието, което е поискало по Закона за достъп до обществена информация данни за свършеното от Бойко Рашков и хората му, както и за установените нарушения.

От звеното са посочили, че данните около дейността му са служебна тайна заради Закона за СРС, което означава, че е затруднен публичният контрол.

"Мога да ви информирам, че при проверките, извършени през 2104 година са установени нарушения по използването и прилагането на СРС, пет от които са предоставени на главния прокурор по компетентност", гласи отговорът на шефа на бюрото Бойко Рашков.

Бюрото е установило повече нарушения при употребата на СРС, но поради неясна към момента причина, не всички са стигнали до държавното обвинение.

Бюрото за контрол на СРС бе създадено отново през 2013 г. с идеята да се създаде независим и публичен контрол на фона на скандалните разкрития за безразборно подслушване по времето на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини