Вучков: Нападенията над лекари вече са епидемия

  • 23 януари 2015 12:48

  • 2114
  • 5
Вучков: Нападенията над лекари вече са епидемия
©

Нападенията над лекари се превърнаха в епидемия. Това призна вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. по повод поредният случай на нападение над лекар от Спешна помощ в село Врачеш.

В ОД на МВР София е било образувано досъдебно производство срещу нападателя. Първоначално той е подведен под наказателна отговорност, заради нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. След това Районен съд в Ботевград постанови той да бъде за постоянно в ареста. Разследването все още продължава, посочи Вучков.

Народният представител от БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за посочи, че този въпрос се е превърна в национален в последните дни. Това даде поводи за разглеждането му от различни гледни точки. Проблемът стана етничеки и политически. Нинова отбеляза, че нападенията се използват и за политически цели.

"Искам да ви предложа да не борим последиците, а да решим проблема", обърна се Нинова към вътрешния министър. Трябва да се дават бързи и ефективни присъди. Чувството за безнаказаност е водещо при извършителите, изтъкна тя.

НС гласува по-строги санкции за нападателите на лекари. "Г-н министър, казахте че случаят е определен като нанасяне на лека телесна присъда - това означава, че извършителя трябва да лежи в затвора от 3 до 5 г. по закон. Ако поне трима души бъдат осъдени ефективно за нападение случаите ще намалеят, изтъкна тя.

Споделям вашето мнение, призна министър Вучков. Но дали последващата реакция на полицията и правосъдието е причината за нападението над лекарите? МВР взема много енергични мерки срещу превърналата се в епидемия тенденция от нападения срещу лекари. Съвместно е министър Москов децентрализирахме решаването на този проблем. Самият министър на здравеопазването отчита намаляване на тенденциите на нападения, призна Вучков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2114 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
dr

2015.02.18 | 20:48

5
Всеки български лекар с пистолет на колана!
Experto

2015.01.29 | 11:20

4
Доста от лекарите са нагли, алчни, безчовечни и надменни.Така е защото в медицинските ВУЗове преподават възпитани по времето на комунизма хора,повечето от които не вярват в нищо и се покланят само на Мамона!

2015.01.24 | 11:02

1
Experto,Ти много знаеш?Да не би да си завършил ВМИ-то. Като толкова си вещ в медицината, що не работиш там, а по цял ден виснеш пред компютъра!
Аз казвам кво ше е времето! Б.Б.

2015.01.29 | 11:19

3
Как ще вкарват хора в затвора с години! Докато Костов и Брендо не са там, всички останали българи сме невинни на основа на горните прецеденти! Като досъсипя и доокрада държавата и наводня пазара с наркотици, тогава евентуално, може би, при добра воля от моя страна и ако не съм зает с нещо друго да ме зъдържат за 24 часа да попрочета един роман на спокойствие и после пито-платено!
111

2015.01.29 | 11:19

2
за съжаление Experto е прав до някъде. Едва ли има човек който да не е попадал на лекар който да те вижда само като петдесетолевка. Виж за това дали вузовете или живота са виновни може да се спори.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини