Вучков: МВР се затруднянва да представи статистика от протестите

  • 23 януари 2015 12:00

  • 1156
  • 2
Вучков: МВР се затруднянва да представи статистика от протестите
©

Срещнахме известни трудности в МВР, относно конкретна статистика във връзка с протестите, защото няма такава. Това каза вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. в отговор на въпрос от депутата Магдалена Ташева, относно действията на Министерството на вътрешните работи по отношение на извършените престъпления от граждани по време на протестите, през мандата на 42-то Народно събрание. Колко са образуваните досъдебни производства и на какъв етап са?

Освен нарушения в обществения ред са извършени и други нарушения срещу полицейски служители. В МВР са били заведени 34 досъдебни производства, в СДВР - 26, като делата са разпратени на съответните прокуратури. Ако искате по-подробна информация, относно досъдебните производства, обърнете се към тях, посочи министър Вучков.

Ташева не остана доволна от отговора на министъра. Тя коментира, че е удивена от затрудненията на министъра.

"Вие не помните ли нощта на белия автобус, трудно ви е да различите? Престъпленията са се слели - така ли, попита тя. В момента ние трябва да ходим по съответната прокуратура, за да разберем какво е станал - така ли?, отбеляза с ирония депутатът от "Атака".

Вътрешният министър уточни, че е отговорил съвсем коректно на така зададения въпрос. Предоставих ви информацията от МВР и прокуратурата. В същото време искам да се разграничат противообществените прояви с всички протести, провели се в периода. Това смесване на двете понятия ще бъде несправедливо. Общественият гняв ескалира заради едно решение за назначение на шеф на ДАНС. Те протестираха срещу олигархията, което намираме за справедливо. Именно, за да няма спекулации ви предоставих служебна информация, увери министър Вучков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1156 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.01.23 | 20:10

2
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
boiko ograbi Bankata

2015.01.23 | 20:10

1
alooooo,pederast-kaji na kurvata boiko da varne otkradnatite pari ot bankata

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини