Отварят банковите сметки на Лудия

  • 16 януари 2015 19:25

  • 18939
  • 26
Отварят банковите сметки на Лудия
©

Банковите сметки на ММА боецът Димитър Стоянов по прякор Митьо Лудия ще бъдат отворени, пише "24 часа".

Криминалистите се интересуват как убитият си е осигурявал охолен живот, след като въртял не особено печеливш бизнес. В пловдивския квартал “Тракия” той държи заложна къща “Дисто” за предоставяне на парични заеми. Декларираната печалба за 2013 г. е 11 000 лв. Заедно със семейството си Стоянов е обитавал апартамент в луксозна нова сграда край парк “Лаута”. В нея се помещава и хотел, в лоби бара на който Митьо Лудия е бил минути преди да бъде застрелян. Там е имал среща. След нея се запътил към входа си.

От персонала забелязали, че веднага след покушението клиент от заведението побързал да си тръгне. Според служителите съмнителният мъж е замесен в екзекуцията. Шефът на полицията Пламен Узунов обаче отрече.

“Няма данни и Георги Славов - Жоро Главата да е свързан с убийството. Опожареното “Ауди А 4”, което открихме, не е негово”, обясни той по повод на тиражирана в медиите версия.

Узунов добави, че все още няма арестувани. Работи се активно по горещи следи. Със случая е ангажиран екип от специалисти.

Стоянов е бил осъден през 2002 г. за побой с нанасяне на лека телесна повреда по хулигански мотиви. Наказанието било глоба и впоследствие Митьо Лудия е реабилитиран. Според криминалистите ключът към разкриване на престъплението се крие в последните няколко години от живота му.

Убийството е извършено изключително професионално с гладкоцевно оръжие - ловна пушка. Заключението на балистичната експертиза е, че по жертвата са изстреляни два патрона “Магнум” със сачми, използвани за едър дивеч. Боеприпасите са забранени за употреба. Разстоянието между килъра и жертвата е било 3 метра. Смъртоносни са оказали сачмите, които са попаднали в корема и са разкъсали всички органи там. Засегната е и артерия. Стоянов е издъхнал вследствие на остра кръвозагуба. На мястото, където е паднал покосен, вчера бяха оставени червени рози и свещ.

Съседите на ММА боеца все още са в стрес от хладнокръвното убийство. Те описват Митьо Лудия като лъчезарен човек. Мнозина тренират на спортната площадка с фитнес уреди, която направил на 50 м от кооперацията през лятото на 2013 г.  Съоръжението е едно от най-посещаваните в града. Самият Митьо Лудия всеки ден ходел там, за да поддържа форма. Няколко пъти апаши задигали метални елементи, но той ги възстановявал.

Стоянов бил редовен посетител на “Парти клуба”, който се намира на метри от дома му. Персоналът е впечатлен от загрижеността на Митьо Лудия към двете му деца.

“Не позволяваше на сина си Атанас и дъщеричката Даяна да пият сокове в опаковки, защото в тях имало химия. Купуваше им само минерална вода. През лятото сядаха с жена си Роси навън, докато децата им играеха на катерушките”, обяснява продавачка от заведението.

6-годишният Наско бил много привързан към баща си. Момченцето не искало да ходи с майка си в София, където тя оставала по няколко дни за ревюта. Заедно със сестричката си хлапето тренирало плуване. И двамата родители смятали, че децата им трябва да спортуват, за да бъдат здрави и се научат на дисциплина.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18939 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Българин

2015.01.19 | 12:40

20
Получил си е заслуженото тази мутра. Кой знае колко хора е направил нещастни за де живее той охолно.
друг българин

2015.01.26 | 11:39

26
В природата има баланс, за да живее един добре, трябва някой друг да живее зле! но едните живеят бързо и охолно, а други по-дълго, но по-зле!
Бойко Борисов е педераст!

2015.01.23 | 20:48

25
Бойко Борисов и Цветанов са мозъка на т. нар. група "Наглите", която преди изборите 2009 отвличаше и убиваше хора за да набира пари за предизборната си кампания. Последните години се разигра един добре режисиран театър в който тези хора "уж" бяха заловени. Между другото на някой от тях вече е платено да излежат 1-2 годинки за пред хората. Да не говорим, че цялата държава е превзета от мафиотите и престъпниците на клана ГЕРБ, това са: ДАНС, ГДБОП, полицията. В ДАНС е намърдана дори пачаврата на Цветанов! Да не говорим колко убииства са извършени 90-те години от мутрата Бойко! Да не говорим какво е правил като член на БКП 80-те години...Та какъв пример може да даде на децата това управление на ГЕРБ.

2015.01.18 | 13:08

19
Внимавай с клеветите сладък...ще те намерим!!!....най малкото защото носиш наказателна отговорност ! ...за 8 беше

2015.01.18 | 13:08

18
Внимавай с клеветите сладък...ще те намерим!!!....най малкото защото носиш наказателна отговорност!

2015.01.18 | 13:07

16
пуу да ти еб@ майката турск сидерастка

2015.01.21 | 12:54

24
nikogo ne ubivat baz pri4ina -jalko za de4icata-te nqmat vina.
Бойко Борисов е педераст!

2015.01.18 | 13:07

15
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!

2015.01.20 | 01:32

23
пуу да ти еб@ майката турска сидерастка

2015.01.19 | 12:42

22
До като лудия си лудува данъчните си драпат макарите
Бачо

2015.01.19 | 12:42

21
Ами как?Сурвакал е яко тоя и оня и ... ето как.От сурвакане се събира доста...Понякога...
един

2015.01.18 | 13:08

17
Ами явно си го осигурявал с неща,за които се застрелват хора...То е очевидно просто

2015.01.18 | 13:07

14
tozi bandit si nameri maistora,proverete i smetkite na jena mu i tia e moseni4ka.
froid

2015.01.18 | 13:07

13
Гадни,нагли мутри.

2015.01.18 | 13:06

12
Сила или ум! Кое е по-добре? Двете са несъвместими!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини